Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника на Стило!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с климатроника на Стило!

Проблема е, че работи само когато си поиска. Паля колата включвам го на топло (все пак е зима) и работят само първите две степени на вентилатора...колкото и да натискам копчето за усилване на "духалката" полза няма. В някой си момент когато му скимне тръгва и започва да работи после пак си спира. При диагностиката ми показва, че налягането на АС е 0...и климатика не работи...сигурен съм, че е заради липса на фреон, но това няма връзка със скоростите на вентилатора. Четох, че няколко колеги са имали и проблем с цъкащо реле и премигващо осветление, но не намерих категоричен отговор. Отделно на моменти за секунда ми се появява грешка за Буус контролер...!?! На таблото я изписва за секунда и после мога да я открия само с ЕКУСКАН...чистя я и изчезва до следващото появяване. Много интересни неща Някой да си има идея кое реле отговаря за скоростите на вентилатора и някой да е решил проблема с цъкащото реле и премигващите светлини?!?!Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Не търси реле което да управлява вентилатора.Това е абсурд.Управлението е тиристорно,така че не се опитвай сам да си търсиш проблема.Когато се опитваш да регулираш скороста на вентилатора как се променя индикацията на дисплея?Достига ли до максимума и съответно минимума при намаляне?
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
      Не търси реле което да управлява вентилатора.Това е абсурд.Управлението е тиристорно,така че не се опитвай сам да си търсиш проблема.Когато се опитваш да регулираш скороста на вентилатора как се променя индикацията на дисплея?Достига ли до максимума и съответно минимума при намаляне?
      Достига да По дисплея всичко си работи ОК...

Коментар

Някакви предложения? Хайде колеги днес ми е почивния ден и много ми се иска да го реша този проблем. Пък и скоро отново ще трябва да попътувам и ми се иска да си имам духало

Коментар

Единствената идея е да разглобиш цялата система на управление и да работиш с мултицета и знания по електроника.Но на изуст не става.Няма готова рецепта по въпроса.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
            Единствената идея е да разглобиш цялата система на управление и да работиш с мултицета и знания по електроника.Но на изуст не става.Няма готова рецепта по въпроса.
            Toва ме интересуваше Благодаря вече почивката ми свърши, но на следващата хващам отверката и мултицета и ще гледам. Ако нищо не открия в аутоиталия би трябвало да могат А дали ще се реши проблема, просто заменя сялата система за управление? (под това имаш в предвид цялата конзола на климатроника предполагам)

Коментар

Реално проблема е в тази конзола на климатроника.Ако имаш нова да я смениш най лесно ще си решиш проблема.Там е цялото управление,а след нея остават само изпълнителните органи(двигателчета и лостчета)
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
              X