Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

слабо парно при спускане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

слабо парно при спускане

колеги аз имам проблем с парното при спускане, иначе на място си загрява добре ,парното е супер но като трагна да спускам температурата пада . благодаря предварително ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

На прима виста - термостат.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

А как се спускаш на скорост или на празен ход. Защото ако е на скорост и наклона е голям(продължителен), според мен е нормално да ти паднат градусите с 10-20. Все пак имаш спускане без да подаваш газ и няма горене в цилиндрите, следователно и няма температура която да се отделя. Така, че първо направи няколко теста за състоянието на термостата и ако е в него вината го сменяй.

Коментар

пробвал съм и по двата начина ефекта е един и същ

Коментар

Термостата е за смяна.При мен беше така и при спускане от Бузлуджа стрелката на температурата падаше подщи до долу

Коментар

да абослютно и при мене е така пада почти до отдоло

Коментар

Ми какво още се чудиш?
              Fiat 1.4 12V
              Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
              Да си втори значи да си първи сред загубилите.
              Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

ми чудя се дали ще е от термостата

Коментар

Сменявай, твоя термостат поне е с човешка цена.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

А двигателят на колата какъв е?! Има много голямо значение. На Бравата в по-студено време (-5 -6 и по-малко ) температурата и може да падне под 70 градуса при работа на място и усилено парно. Какво остава при спускане. Важно е при леко каране по равен път на висока предавка дали стрелката пада. Ако си стои на място - смяна на термостат е неоправдана.

Коментар

Значи палиш колата когато е студена (да речем сутрин) и оставяш да работи 5-10мин. на място докато започне да се вдига стрелката на температурата. Отваряш капака и хващаш дебелия маркуч които отива в радиатора, ако е започнал да се стопля значи 100% термостат. Няма какво да се чудиш, поне не скъп твоя.

Коментар

Колега аз имам същият проблем и при мен за смяна е термостата, със сигурност ти го казвам.
                        http://www.pljuvalnik.com
                        Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

Карам фиат мареа тд-100, смених термостата и стрелката се закова на средата.

Коментар

Working...
                          X