Колеги,Имам Фиат Типо 1993година.В схемата на резисторния блок за управление на вентилатора за купето освен три резистора има още един който не ми е ясен,защото надписите му са се изтрили.Той е серийно на резисторите и ми е дефектирал.Може би е защитен терморезистор.Както и да е.Може ли някой да ми каже що за елемент е и с какво може да се замени. Дадох го на късо,вентилаторът се регулира,но явно токът там е голям защото жицата/кантал/ се зачерви до червено.Благодаря Ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вентилаторът за купето на Фиат Типо не се управлява
Collapse
X
-
По схема (мога да ти я пратя, но няма да ти помогне особено) има само три резистора. Няма никакъв термопредпазител, както и никаква друга електроника. Превключвател в ролята на рамо на потенциометър. Това е. Ако можеш, снимай въпросната чамуга за да можем да я разконспирираме що за животно е.P.S. Напълно възможно е да е точно термобушон, след като е последователно свързан в схемата. В такъв случай трудно ще се ориентираме за точните му параметри, но смятам, че един с номинал 10А и температура на сработване 80°-90°С ще свърши работа.
Реклама
Collapse
Коментар