Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вентилаторът за купето на Фиат Типо не се управлява

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Вентилаторът за купето на Фиат Типо не се управлява

    Колеги,Имам Фиат Типо 1993година.В схемата на резисторния блок за управление на вентилатора за купето освен три резистора има още един който не ми е ясен,защото надписите му са се изтрили.Той е серийно на резисторите и ми е дефектирал.Може би е защитен терморезистор.Както и да е.Може ли някой да ми каже що за елемент е и с какво може да се замени. Дадох го на късо,вентилаторът се регулира,но явно токът там е голям защото жицата/кантал/ се зачерви до червено.Благодаря Ви предварително.

    #2
    По схема (мога да ти я пратя, но няма да ти помогне особено) има само три резистора. Няма никакъв термопредпазител, както и никаква друга електроника. Превключвател в ролята на рамо на потенциометър. Това е. Ако можеш, снимай въпросната чамуга за да можем да я разконспирираме що за животно е.P.S. Напълно възможно е да е точно термобушон, след като е последователно свързан в схемата. В такъв случай трудно ще се ориентираме за точните му параметри, но смятам, че един с номинал 10А и температура на сработване 80°-90°С ще свърши работа.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      #3
      Колега,Прав сте.Термобушон е.Купих си един/10А/250v~/99*C от магазина на "Елимекс" пред ректората на Техническия университет в Дървеница.Струва 60 ст.Запоих го много внимателно охлаждайки го с памук напоен със спирт.Вентилаторът в купето вече работи нормално.Благодаря Ви.

      Коментар

      Working...
      X