Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на термостат БРАВО 1.8 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

смяна на термостат БРАВО 1.8 16V

Здравейте колеги колата е фиат браво1.8 16v температурата която ми подЪржа е 75 градуса измерена с термометър а и според тази скала та въпроса ме триабва ли да смениавам термостата и ако трябва препоръчайте нещо читаво с което стрелката да ми достига средата на скалата :D БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНОКоригиран линк.Предния водеше до рибарски такъми.Модераторски екип на fiat-bg.org

Напиши коя година е колата! Това е от голямо значение за твоя въпрос и разкажи каква температура държи, когато си извънградско (движение поне 2 километра със скорост 80-примерно) и градско. Оригиналния термостат BEHR е около 80 лева, а Vernet примерно е 60лв, но никак не е за предпочитане да взимаш 20лв. по евтиния. Другия вариант е термостат от Рено5: 8-20лв. в зависимост от марката
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

извинявам се забравил съм, годината е 1998 температурата изванграцко сутринта при температура от около минус 5 варира между 70/75 градуса по скоро 75 при по топло време стои на 75 градуса, в градъ температурата се качва до 90 градуса но рядко само при па голям трафик термостата го смених преди две години старият беше отворен постоянно а сегашният МАЙСТОРИТЕ ми обясниха че е нормално да държи 75 градуса :D СПОРЕД МЕН НЕ Е НОРМАЛНО НО КАКТО И ДА Е ЗАТОВА ИСКАМ СЪВЕТ ОТ КОЛЕГИ

Коментар

Преди две години с какъв смени оригиналния термостат? Ако не се бъркам, колата ти е със старото табло (без дисплей) следователно стрелката ти не трябва да е закована по средата след като загрее автомобила, а да се колебае. Извънградско е нормално да пада температурата особенно ако караш с не много високи обороти. Също така мисля, че не са правилно написани температурите по горе, ако греша да ме поправят колегите

Коментар

колега проблема е че тогава не обърнах внимание какъв термостьт ми монтират. таблото ми е старото нямам дисплей а относно до скалата мисля е е вярна заЩото днЕс като мерих с термометъра 75 градуса стрелката е точно там дето е отбелязано на снимката ДА РАЗБИРАМ ЛИ Е ЧЕ НЕЩАТА ПРИ МЕН СА НОРМАЛНИ ИЛИ ГРЕШНО ТЕ РАЗБИРАМ

Коментар

Ами да ти кажа, според мен, като че ли ти държи някой друг градус по студена колата (5 най-много), но не е фрапиращо, особенно, защото сега е и доста студено. Също така за показанията на чертичките: на мен ми мериха температурата на охлаждащата течност от диагностика, демек взеха показанията на датчика и 80 градуса беше някъде където ти си написал 75, затова още повече ме навежда на мисълта, че нямаш проблеми с термостата. А иначе за марката, би трябвало да я видиш като отвиеш черния пластмасов капак до двигателя, някъде по корпуса на термостата ще пише

Коментар

ок колега благодаря ти за полезните съвети ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

Коментар

Working...
              X