Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парно на Пунто не духа топло като загрее колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Парно на Пунто не духа топло като загрее колата

Извинявам се, че отварям нова тема, въпреки че има подобни вече, но мисля че проблема ми е малко по различен. Та днес сутринта като карах колата усетих че нещо става хладно в купето и тоя хлад идваше от духалките на парното. След няколко минути докато карах и се чудих какво става, даже почна да духа направо студено от парното. Стрелката на температурата отиде към средата на скалата /а както знаем това е много рядко при повечето Пунто/, даже я подмина и тръгна към горната черта, но не я достигна. След малко спрях, отворих капака и реших да отвия капачката на казанчето на антифириза. Развих я бавно , защото почна да излиза въздух и даже излезе и малко антифриз, като последния беше стигнал почти до гърлото. Оставих я колата и отидох да си върша работа и като се върнах проверих отново антифриза той вече беше спаднал в казанчето почти до минимума. Запалих и тръгнах и отново същите симптоми- като почне да загрява колата духа малко топло, след като загрее става хладко и като е загряла става студено, стрелката на температурата пак се качи до над средата. Това което прочетох от други мнения е, че отиваме към гарнитура на главата. Иначе колата си работи нормално и освен описаните по-горе с нищо не личи да има някакъв проблем. Казаха ми , че може и да е термостат, но когато отворих първия път капачката на антифриза, хванах и маркучите и двата бяха топли, но не горещи. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем на Пунто да каже какво да очаквам, защото утре съм говорил да я види колата майстор. Благодаря предварително за мненията!
    Фиат Пунто 1,2 HSD

Колеги, проблема се оказа водна помпа. Явно е била дала фира, оттам е поизтекъл доста антифриз и затова съм нямал парно. Заради развалената помпата сигурно колата е и дърпала въздух и затова първия път като развих капачката изхвърли и малко антифриз /това може и да е също заради високата температура, която беше като спрях колата/. Заедно с помпата смених ангренаж и ролка, покарах колата около час и засега всичко е нормално.
    Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

Working...
    X