Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парното вкарва студен въздух, двигателят си загрява нормално

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Парното вкарва студен въздух, двигателят си загрява нормално

Здравейте колеги .Имам много странен (поне за мен ) проблем с парното !!! Незнам какво му стана ,но преди 5-6 дни всичко си беше нормално,духаше си топло,не загряваше колата ...абе всичко си беше ОК.От 3 дни насам някъде парното ми вкарва (духа) ЛЕДЕНО студен въздух.Колата си държи перфектна температура ,загряваси нормално ,всички степени си работят,казанчето е с нов антифриз на 1 месец,всички гумени тръби и уплатнения са си топли, НО вътре вкарва само ЛЕДЕН въздух.Обезвъздушавах я ,клапички отваярях под наклон .....Абе общо взето всичко направих (което е по силите ми ) но вътре пак ЛЕД .Моля,ако има някой по-наясно с нещата и знае как може да се разрешът да ми помогне.п.п.Колата е Брава 1.6/16 v водят я 2001 ама май е 2000 -та :DМодерирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org

Пусни си една процедура по самодиагностика на климатика, ако имаш. Ако нямаш - опитай да хванеш маркучите, които влизат от двигателя в купето - колкото се може по-близо до купето, когато колата е добре загряла. Те или ще са горещи, или ще са хладки, ако са горещи - може би имаш проблем със смесителната клапа за топъл и студен въздух, или пък с врътката, която я управлява.

Коментар

Моторчето на смесителната клапа не е в час. Или е повредено, или оста е счупена, или не получава инфо от ЕКУ, респ. няма захранване.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Да проблема беше в моторчето. Искат ми 115лв за него. Това ли е реалната цена?

Коментар

rossoner написа:
          Да проблема беше в моторчето. Искат ми 115лв за него. Това ли е реалната цена?
          Не мога да ти кажа това ли е цената, но много често повредата е елементарна - измъкване на ос, клеясал куплунг, нещо, което се ремонтира за кратко време и не струва нищо. Трябва да се убедиш, че е непоправима повредата, преди да купуваш.
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
          X