Здравейте колеги. Имам голям проблем с моя Фиат Пунто 95г. на бензин. Надявам се тук да получа някакъв вид информация която да ми е полезна или още по-добре, решение на проблема си. Забелязах че ми изчезва антифриза и бавно ми се сваля нивото на течността в казанчето,а също така и парното ми не обдухва хубаво предното и страничните стъкла-то си духа,но изпотява стъклата повече вместо да ги чисти и стават мазни и когато ги забърсвам всеки път с парцала или кърпата те стават черни,а по стъклото остават мазни следи. Интересуваме дали е възможно тези две неща да са взаимно свързани и за това да се получава така. Моля ви споделете малко опит и познания,тъй като в момента и особенно когато вали или падне сняг е почти невъзможно да шофирам. ;(
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Антифриз и Парно
Collapse
X
-
Най-вероятно - да. Най-често протича от радиаторчето, антифризът се изпарява, после кондензира върху студените стъкла, а самият той е мазен, значи омазнява стъклата.Ето тук някаква тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=64001
Коментар
-
Поразпитах на няколко места и за смяната на радиатора с нов и труда ми искат от 150лв. на горе. Препоръчха ми една течност "STOP LEAK & SEALER" която се смесва с антифриза и струва не повече от 10лв. Казват че била подходяща и вършела работа срещу леки пукнатини и течове в системата. И евентуално мисля да я пробвам като вариант и тогава вече ако не помогне и това ще си карам фиатчето на майстора. Каква мислите по въпроса,дали е добра идея,някой има ли информация за този препарат.
Коментар
-
ogi28b написа:Има много подобни, повечето колеги, които са писали, че са използвали - споделят положителни отзиви. 150 лева е пладнешки обир! Кажи им че даваш 25-30-40 лева за труд, ако искат. 50-60 лва ти е радиаторчето, колко да е смяната... 100 лева не е !
Коментар
-
ogi28b написа:Не, не съм опирал до тази услуга и се надявам да не опра. Опитай в сервизите от секцията "Сервизи и магазини" - Лисан или Вентура.
Коментар
-
кола
За парното на Пунто вярно търсат доста пари само за труд около 100 лв. Аз все не се навивам сам да си го сменя -макарче ще се справя при разглобяването ама при зглобяването май малко ще се затрудя . Въпроса е после всичко да си е на място както си е било .Да не тропат корите .Всички бутони и други работи да си работят.
Коментар
-
CeL7IC написа:Щом като доста хора са ползвали подобни препарати,може ли някой който ги е използвал да сподели как точно се налива добавката- каква процедура се следва,тъй като на шишето пише на испански или някакав друг подобен език-няма БГ нито Английски
Коментар
-
EasternAlien написа:CeL7IC написа:Щом като доста хора са ползвали подобни препарати,може ли някой който ги е използвал да сподели как точно се налива добавката- каква процедура се следва,тъй като на шишето пише на испански или някакав друг подобен език-няма БГ нито Английски
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар