Здравейте.Преди време колата ми Фиат Браво 1.6 се побърка тотално и едното нещо което и беше че не загряваше както трябва/това беше според мен/.След консултации с колеги от форума реших да сменя термостата.След смяната колата се държа добре.Загрява си в града горе долу добре,но извън градско стрелката на температурата пада 2 чертички под средата,но си имам парно и то добро горе долу.Така се държеше и преди смяната на термостата.Дали порблема е в термостата пак/карам с него не повече от месец/ или има някоя друга причина я някой датчик я нещо друго ?На диагностика показва че няма проблем .Иначе разхода извън градско ми е нормален около 7 бензин.Егати ако и този термостат е прецакан голям късмет ще бъде.Писна ми само от майстори които искат само пари ,затова се обръщам първо към вас за помощ.Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с термостат може би или голям карък !!!!!!!!!
Collapse
X
-
Коя година е Бравото, и по-точно - с метални колектори ли е, или с пластмасови? Ако е с метални - вероятно си с отделни датчици за таблото и за компютъра и ако на диагностика температурата изглежда добре, то това не значи, че датчикът за таблото е ок, защото диагностиката не го "вижда". Може би има нужда от смяна с нов. Ако обаче си с двоен датчик на термостата, това значи че колкото "вижда" компютърът, толкова вижда и таблото, а причината за ниската температура следва да се търси в друго - рано отварящ термостат, или отново самия датчик - връща по-ниска температура, следва да се сравни истинската температура, измерена с термометър, с тази, която "вижда" компютърът.Познавам един добър ддиагностик, който е пуснал промоция тези дни - прави ти диагностика, а ти му плащаш колкото ти прецениш. Не е лоошо да се възползваш от предложението. Искаш ли да те свържа ?
-
Здрасти.Бравото е 96 година с метален термостат и на него има 2 датчика,син и червен.Най-интересното е че в града стига до средата малко,незнам мистерия ли е или и двата термостата са сдали багажа макар,че единия е от магазина нов.най-добре ме свържи с човека да ми направи диагностиката,щом е добър най-важното ,че не е мошенник.Мерси
Коментар
-
Не е мошеник, ами е дългогодишен член от основаването на форума. Чувствай се свързан: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=793194#793194
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар