Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

не загрява достатъчно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не загрява достатъчно

Здравейте,колеги!От близо месец карам Фиат Палио 1.7тд.Много ми допадна този автомобил.Обаче имам един проблем(или по-точно въпрос).Става въпрос за стрелката, която показва температурата.Не се покачваше с повече от 2-3мм, независимо колко и как карам.Смених термостата с такъв от Рено и определено има разлика.По време на движение достига до 1/4, а на място до средата на скалата.Термостата на Палиото трябва да отваря на 80*С, а този, който сложих отваря на 75*С.Прочетох във форума, че е по-добре да отваря по-рано, отколкото по-късно от оригиналния термостат и затова не сложих 83*С. Въпросът ми е: Да сменя ли термостата с 83*С при положение, че парното работи идеално?ПП: За първи път пиша във форум и моля да ме извините ако нещо съм сгрешил.

Не карай си така! Разхода нормализира ли ти се ?
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Може датчика за измерване на температурата да не ти работи коректно и от там да ти идва отклонението.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Разхода все още не съм го проверил. А датчика за температурата с букса ли е? Защото извадих няколко букси, но това не се отрази на стрелката.

Коментар

karry написа:
          Разхода все още не съм го проверил. А датчика за температурата с букса ли е? Защото извадих няколко букси, но това не се отрази на стрелката.
          С букса е Да не си извадил друг датчик
          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Ми незнам. Извадих едни сини букси, които се намират под оригиналния термостат, и една която на радиатора. Разлика не открих.

Коментар

Working...
            X