Колеги интеренсо ми е какво мислите по въпроса за пускането на климатика зимата. Много хора постоянно твърдят, че пускането на киматика зимате е задължително от време на време за да се посмазват мембрани и т.н. От друга страна много хора твърдят, че пускането на климатика през зимата е даже вредно за него!Нека видиме сега кой какво мисли... че и аз се замислям вече като всеки ми излага различни аргоменти за двете ситуации!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за климатик зимата - да или не?
Collapse
X
-
Ще включи.Има си функция "max defrost" на Мареа(а и не само предполагам). [quote:fc035effa7] Функцията MAX DEF: Завъртане на врътката за дистрибуция напълно докрай по посока на часовниковата стрелка, активира функцията MAX DEF (Maximum Defrost), за бързо премахване на запотяването на стъклата. Тази функция активира: - Максимална сила на вентилатора - Клапа за смесване на топъл/студен въздух - максимално отворена към радиатора. - Принудително отваряне на клапата за вътрешна циркулация - Принудително задействане на компресора - Принудително включване на нагревателите на задното стъкло, което е подчинено единствено на време-релето управляващо го по строго определена логика (подлежи на коментар в друга тема) Поради напълно ръчното управление на дистрибуцията на въздуха, е препоръчително съответната врътка да се завърти в позиция
Коментар
-
Източника на цитата ?Клапата за смесване на топъл и студен въздух го насочва към радиатора, където той се затопляele написа:Копчето на климатика е натиснато през цялата година - до сега не съм имала проблем.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo: Не виждам смисъл да го изключвам. Първо защото компресорът и без това не включва, когато е студено, и второ, тая кола няма да я карам до живот, че да я имам като безценно богатство - след като няма проблем да държа климатика пуснат 12 месеца, не виждам защо да не го държа пуснат.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Хубаво е да се включва веднъж в месеца, няма значение дали е лято или зима. Получават се някакви утайки и затова трябва да се раздвижва.При мен си работи нон стоп дори и зимата, идеята е да суши въздуха в купето. Но до колкото знам тогава компресора не работи както лятото, вклю. от време на време за малко. Може да се каже, че не се усеща да работи.
Коментар
-
Относно функцията MAX DEF:Задействане на компресора:Това става чрез натискане на бутона (5) от по-предишния пост. Жълтата лампа в бутона светва за да потвърди операцията. Ефективното задействане обаче подлежи на удовлетворяване на определени параметри:- При външна температура под 4 градуса компресора изключва, и включва ако тя е над 6 градуса- Температура , измерена от датчика на изпарителя - изключва компресора ако падне под 3.5 градуса , и го включва ако е над 5. Показанията от тези два датчика са с пълен приоритет пред всеки друг бутон, относно включването на компресора, включително и MAX DEF.
Коментар
-
Така се получава напълно безсмислен товар за двигателя, за да се получи нещо, което го има (студен външен въздух). Който го ползва за изсушаване, значи има проблем с вентилацията; пускането на компресора не елиминира причината за изпотяването, а помага за следствието.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар