Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охладителната система

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с охладителната система

Имам много странен за мен проблем с охладителната система.Охладителната система я промивах пролетта или лятото.От тогава от както съм я обезвъздушил съм нямал проблеми.До преди 10 15 дни, когато чух бълбукане/шуртене в радиаторчето на парното и си помислих че ми се е сторило, щото имаше 2 бутилки на седалката.Днеска пак чух същия звук, проверих тръбите към радиатора - и се оказаха меки. Шуртенето се чува към 3500 оборота.Имаше си течност в казанчето, не е изгубила въобще течност.Преди това съм нямал проблеми с шуртене и тръбите се втвърдяваха като загрее колата.Парно си има много хубаво, термостата си отватя когато загрее колата. Като отвори термостата ФЕСа показа 95*С температура на двигателя.Оглеждах за течове около двигателя и не открих нищо.В събота ще огледам около радиаторчето на парното, но за сега няма симптоми за теч около парното - стъклата не се замазват и няма мирис в купето.Другото което си мисля, е проблем с капачката на разширителният съд. Макар че не знам как ще влезне въздух в системата, ако капачката не държи налягане. Всяко предложение е добре дошло.Поздрави.
    Bravo JTD 105 '98

Да не ти тече/таи радиатора или кранчето на парното ?
    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Днес обезвъздъшавах колкото можеше - излезна много малко въздух.Развивах капачката на разширителният съд и я напъвах с уста да видя дали не изпуска (не изпускаше).И сега обратно към вкъщи тръбите се втвърдиха.Изглежда проблема е бил в капачката на разширителният съд.Ще покарам още малко и пак ще пиша какво е станало.Та докато се чудих как ще търся проблема се сетих за една възможнос за откриване на течове.Една такава капачка или друга се доработва и изтърбушва и се пълни цялата система с вода.С помпа или компресор се надува до 1 бар. Така евентуалният теч, би се усилил заради налягането. А някой виждал ли е ЖТД с подобна капачка, че ахма я дава като за ЖТД. Ако не , за каква кола се ползват подобни капачки?Поздрави.
      Прикачени файлове
      Bravo JTD 105 '98

Коментар

Ако нямаш теч в системата то тогава проблема ти е в капачката на пазширителния съд ,тя не е само капачка а и паровъздушен клапан .Смени я и виж дали проблема няма да се отстрани ,или не я завивай до край.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Working...
        X