Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна антифриз - как?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна антифриз - как?

Здравейте колеги. Вчера източих малко антифриз от системата и го държах цяла нощ във фризера. Резултатът - многа плътна течност, почти на кристали. Та стигнах до извода че е добре да сменя охладителната течност, че люта зима се задава :D . Та въпросът ми е как се извършва цялата процедура, и има ли особености при обезвъздушаването. Много ще съм благодарен на всякакви съвети.
    Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

колега пробваи по лесния начин като позагрее колата гасиш мотора и внимателно махаш капачката след това издърпваш цялата вода и сипваш антифриз концентрат затваряш и палиш.Аз така правя и нямам проблеми въпреки че е пълна простотия и не е правилно но е лесно!
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Здравейте колеги....никога до сега не бях имал фият/мареа 1997 1,8 бензин/колата я взех април месец,всичко е ок.само едно нещо не ми е ясно.....нормално ли е от май до 10.10 2010 да изпие 4лт.антифриз,и то добър/цена 8,70евро/почти не използвах парно,климатик и пр.МЕРСИ

Коментар

Огледай радиатора за теч. Обикновенно мястото на теча е по-тъмно.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Най-лесно се източва като извадиш маркучето влизащо в разширителя, палиш двигателя и си източваш колкото ти трябва, дори е хубаво едновременно да се налива новия, за да не глътне въздух. Към колегата по-горе, имаш загуба и то сериозна, вероятно ти е спукано отоплителното радиаторче или ти е издухана гарнитурата на главата и вкарва в някой цилиндър, това е освен ако си проверил всички видими места и охладителния радиатор.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Най-вече провери радиатора
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Според мен трябва да се източи цялото количество антифриз. Да се промие охладителната система и да се налее нов. Това е желателно да се прави в автосервиз поради екоизискванията. Освен това на 2-3 години антифриза се сменя.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                колеги,немога да го огледам защото ми пречат пластмасите от долу..............има теч около 50мл след като загася мотора,при предна лява гума.огледах,тапата,маркучите,и нищо.мисля да отида на сервис,а пък и тия гърци нищо не поправят,слагат ново,ако е радиатора с какво и как се запушва.

Коментар

васил1974 написа:
                  nikolovvd написа:
                  колеги,немога да го огледам защото ми пречат пластмасите от долу..............има теч около 50мл след като загася мотора,при предна лява гума.огледах,тапата,маркучите,и нищо.мисля да отида на сервис,а пък и тия гърци нищо не поправят,слагат ново,ако е радиатора с какво и как се запушва.
                  Не се запушва. Сменя се с нов.По въпроса със смяна на антифриза. Отвих долната пробка на радиатора. Изтече около 3 лт. антифриз. След това с маркуч от чешмата през горната пробка за обезвъздушаването около 4-5 мин. с течаща вода промих радиатора. Напълних пак около 3 лт. антифриз концентрат - до -60 градуса. Надявам се да нямам проблеми тая зима.
                  Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

Working...
                  X