Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното помагайте

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с парното помагайте

здравейте колеги имам проблем с парното на мултипла 115кс жтд колата въобще не духва топло нито в града нито на извънградско каране, всички съединения на охладителната система са нормално топли след като покарам 5-6км но в колата не духва топло на дисплея на километража показва 2 чертички за температурата на мотора. помагайте.Грешен раздел->Преместена!Модераторски екип на fiat-bg.org
    MULTIPLA 1.9 JTD 115PS

колега незная колко са 2 чертички на твоето табло но имам няколко идеи незнам дали ще ти помогна..термостат ми е едната идея,другата е задръстено радиаторче на парното и третата идея е клапата за топло и студено да не би да не работи коректно.за сега това се сещам
    1.6 16v Abarth

Коментар

xtry написа:
      колега незная колко са 2 чертички на твоето табло но имам няколко идеи незнам дали ще ти помогна..термостат ми е едната идея,другата е задръстено радиаторче на парното и третата идея е клапата за топло и студено да не би да не работи коректно.за сега това се сещам
      как да я разбера тая клапа дали работи въобще. Атаблото ми е дигитално и не показва температурата в градуси а има 6 деления от които при мен изпълва само 2. Относно термостатът има ли въобще начин да се провери без да се сваля дали работи.
      MULTIPLA 1.9 JTD 115PS

Коментар

Термостата се проверява лесно - палиш, изчакваш 5-6 минути на тия температури и пипваш водният радиатор нейде в долната част - ако е стоплил - проблема е ясен. Приготвяш си парички и го сменяш. Ако радиатора си е студен - търсиш някой майстор, който да разбира повече от теб и да ти оправи клапите. Явно термостатите при всички италианки (или поне при ФИАТ) са консуматив...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
        X