Държа клапата постоянно затворена(целогодишно) и понеже ми се запотяват стъклата през дъждовните зимни дни искам да си държа кл. включен постоянно.До тук добре но компресора ми дърпа мощността на мотора.Той не се задейства единствено когато външната темп. е по-ниска от 3 градуса(заради датчика монтиран на изпарителя)Идеята ми е някакси да направя така че компресора да не се включва но влагоуловителя(или както се нарича) да си работи.Дайде акъл как да си реализирам идеята и дали няма да навредя на компютъра(понеже на таблото ми излиза инфо за Erorr-ите на климата)За тези които не са много наясно вероятно горе написаното ще породи доста въпроси за това моля само тези които са на ти да се включат.Клапата не я държа отворена за да не дишам изгорелите газове на останалите автомобили и поради липсата на физическа преграда за външния въздухпри позиция 0 на вентилатора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вкл. климатик през зимата
Collapse
X
-
Етикети: –
-
lithrone
willow75bg написа:Колега,като включиш климатика/компресора/ той ти исушава въздуха в купето,няма такова нещо в колата влагоуловител.Трябва клапата за циркулация на въздуха да ти е отворена,да вкарва въздух отвън,за да не ти се потят стъклата.
Коментар
-
lithrone
pakumba написа:не знам точно по какъв начин суши, но е факт, че дори под 3 градуса или 5 като не се пуска компресора и пак изсушава.
Коментар
-
lithrone
-
кола
Oа това няма как да стане щото като не работи комперсора и нищо и по целия климатик може само въздуха да минава през радятора на изпарителя вътре в купето ама кво от това той ще е с Температярата като в купето а що пък държиш клапата да е затворена Провери си за теч от радятора на парното и отдушниците отзад в бронята да са чисти .
Коментар
-
lithrone
willow75bg написа:Как ще ползваш климатика като му дръпнеш буксата на компресора?Та той вече не е климатик и не си изпълнява функцията на такъв-за исушаването на стъклото.Не мога да ти схвана мисленето,явно не мога да разбера какво искаш да направиш.
Коментар
-
lithrone
eh4ev07 написа:Точно работата на изпарителя ти е нужна но няма да я получиш колегите се опитват да ти обяснят че изпарителя ще обира влагата точно толкова колкото я обира комарника на прозореца в къщи но ти си решаваш -дърпаш буксата на компресора и си готов кво има за обсъждане
Коментар
-
lithrone
Re: кола
kluchar написа:Да теч щото не возиш винаги 4 човека та да запотяват стъклата а идва от разликата в Температурата и се образува конденз ама трябва от някъде влага ако няма влага няма да има конденз
Коментар
-
lithrone написа:kluchar написа:Да теч щото не возиш винаги 4 човека та да запотяват стъклата а идва от разликата в Температурата и се образува конденз ама трябва от някъде влага ако няма влага няма да има конденз
Коментар
-
lithrone
Как ще се покачи температурата на тялото над 10 като вън ще е -2 примерно? И ако е така както казваш(без компресор да няма влагоотделяне) как работи Max Def(изсушаването на стъклата в частност) при външна температура под нулата(когато на компресора му е забранено да работи)?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар