Здравейте, имам питане относно запотяването ми на всичките стъкла на фиата / мареа комби/. Филтъра го сменям през 3 седмици и ефект няма, насочват ме към отдушниците на купето но къде се намират те самите? ПОМАГАЙТЕ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде се намират отдушниците на ФИАТ МАРЕА КОМБИ?
Collapse
X
-
има една клапа която ти регулира дали да влиза въздух отвън или да се върти този в купето намира се вътре след филтъра ако не се отваря е от нея.Друго за проверка е когато вали да си провериш дали ти е сух филтъра ако не е значи е от там влагата.Провери ги тези неща и пиши какво е положениетоКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Не знам точно за Мареа обаче на Бравото отдушникът е отзад в багажника под десния стоп, на пътника. Не се вижда нищо, само една решетка в пластмасата. От другата страна излиза под бронята и май няма достъп без да се махне бронята. Има гумена клапа за да не влиза обратно въздух в купето през отдушника. За да го провериш дали е отворен слагаш в купето някакъв парфюм или силен ароматизатор, включваш на максимум вентилацията, затваряш всички прозорци и врати. Въздухът трябва да излиза само през отдушника. Ако ти мирише отзад отдясно под бронята на ароматизатор значи излиза въздух от купето. А пък за запотяването проблемът мисля че е конструктивен. И се състои в това че отдушникът е ниско долу ами не е високо горе. Освен това вентилаторът като вкарва въздух в купето прави налягане което създава условия за конденз. Нещо подобно на това което прави компресорът на климатика - създава налягане и кондензира фреона. Това като се съчетае с топлината от парното и по-слабата вентилация в горната част на купето и студените стъкла - идеални условия за конденз. Топлината също влияе защото ако имаш конденз и си включиш климатика влагата веднага се изчиства. Аз си сменях радиаторчето на парното през лятото и наскоро като заваля дъжд пак се появиха признаци на конденз. Вярно че за 1 минута стъклото се изчисти обаче причината за конденз не може да се отстрани. Освен ако измисля отдушник някъде отзад високо горе по колоната зад задното странично стъкло.А иначе колегите добре са те насочили да провериш дали нямаш теч от радиаторчето на парното и дали ти работи клапата за рециркулация.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Отдушниците при Мареа комби са в багажника - от двете страни на багажното отделение. Там има по един капак с решетка на него, зад него има пространство за багаж, но и още едни отвори, които прекарват въздуха през следващия пласт от кората. Зад него вече има едни клапи, които се падат зад страничната част на бронята. За да ги достигнеш отвътре, трябва да откачиш страничните кори на багажното и ще ги видиш.
Коментар
-
Благодаря Ви колеги за отговорите. Радиаторчето ми го сменяха в сервиз Фиат в Търново и на следващия ден пак кондензирваха стъклата и се потяха здраво. Клапта за въздуха я изъртих миналата година и няма ефект от това. Питах някой друг "майстор" и той ми казва да си проверя тези отдушници. Значи на колонката има като решетчица и предполагам че е това. Как се смъква тя и какво има од нея? След като махна тези кори броните трябва ли да свалям? Дори преди да завали когато стегна малко студ и тогава пак се запотяваха стъклата. Май пак ще гледам радиаторчето от КИТАйФиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
-
avent написа:Благодаря Ви колеги за отговорите. Радиаторчето ми го сменяха в сервиз Фиат в Търново и на следващия ден пак кондензирваха стъклата и се потяха здраво. Клапта за въздуха я изъртих миналата година и няма ефект от това. Питах някой друг "майстор" и той ми казва да си проверя тези отдушници. Значи на колонката има като решетчица и предполагам че е това. Как се смъква тя и какво има од нея? След като махна тези кори броните трябва ли да свалям? Дори преди да завали когато стегна малко студ и тогава пак се запотяваха стъклата. Май пак ще гледам радиаторчето от КИТАй
Коментар
-
avent написа:Благодаря Ви колеги за отговорите. Радиаторчето ми го сменяха в сервиз Фиат в Търново и на следващия ден пак кондензирваха стъклата и се потяха здраво. Клапта за въздуха я изъртих миналата година и няма ефект от това. Питах някой друг "майстор" и той ми казва да си проверя тези отдушници. Значи на колонката има като решетчица и предполагам че е това. Как се смъква тя и какво има од нея? След като махна тези кори броните трябва ли да свалям? Дори преди да завали когато стегна малко студ и тогава пак се запотяваха стъклата. Май пак ще гледам радиаторчето от КИТАйBravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Re: Къде се намират отдушниците на ФИАТ МАРЕА КОМБИ?
avent написа:Здравейте, имам питане относно запотяването ми на всичките стъкла на фиата / мареа комби/. Филтъра го сменям през 3 седмици и ефект няма, насочват ме към отдушниците на купето но къде се намират те самите? ПОМАГАЙТЕStop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар