Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с датчика за външна температура

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с датчика за външна температура

От няколко дни ми дава стойности 45-50 градуса външна температуа. Чудя се дали проблема не е от окислени клеми и къде точно да ги търся, в огледалото или вътре.Моля за помощ и мнения по въпроса.Колата е Мареа 1.6 16V 97г. с климатроник
    FIAT Marea ex
    FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Не знам доколко са еднакви климатрониците при Marea и Dedra-та, която карам и само за информация ще прикача един екран от Autodata. Миналото лято и на мен ми показваше външна температура 49 градуса (ама точно 49 - не нещо друго!!!) - оказа се че това "49" е код за грешка - късо съединение. Оправих го като смених сензора в огледалото , ама имах донор.Тук е цялата тема.
    ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
    ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
    ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Кабелите на датчика ще откриеш ,като свалиш триъгълната пластмаса от вътрешната страна на лявата врата.Там е куплунга на огледалото.Разкачаш го и на мястото на двата черни кабела на тази част от куплунга на която кабелите отиват във вратата(другите влизат в огледалото)мушкаш един резистор 10 килоома.Даваш на контакт и натискаш бутона за визуализация на околната температура.Ако покаже 25 градуса ,сменяш датчика с нов или друг.Ако покаже някаква стойност много различна от 25 ,търсим причината другаде.Това е много лесна и точна диагностика на датчика.Успех!
      Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
      Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006

Коментар

Благодаря за бързата реакция Утре ще намеря резистор и ще пробвам. А относно стойностите на температурата, варират от 34 до 50 градуса
        FIAT Marea ex
        Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Намерих резистор и го включих. Показа 24градуса. Само че при мен кабелите са сиви. Утре ще купя датчик и ще го сменя.БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се на проблема ми :D
          FIAT Marea ex
          Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Working...
          X