Здравейте,вече за трети или четвърти път ми се случва следната ситуация:при равномерно извънградско шофиране в голямата жега в даден момент в колата направо си става студено и решавам да изключа климата и за огромно мое учудване в купето започва да навлиза дим през всички отворени духалки.Не мога да осетя миризма, но цвета на пушека е сиво-кафяв, лесно се вижда и бързо купето се задимява.Това нещо трае около минута-две и спира.Каква е причината за този абсурд?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пушек в купето на Стило
Collapse
X
-
понеже съм с климатик, а не с климатроник през лятото врътката на температурата е винаги на максималкно студено,тъй като не знам дали е редно да работи компресора и в същото време врътката да е към топлото(а и не мога да прецяна къде са 22-23 градуса по скалата) Що се отнася до вентилатора при димната ситуация е или на 0 или на 1 колкото да влиза някакъв въздух.Fiat Stilo 1.2 - 16v
80hp - 6 Speed '02
Коментар
-
Май ти трябва консултация със специалист по климатици. Не точно със сервиз ами със специалист. Така както казваш магията се случва като изключиш климатика. Опитай се да си изясниш какъв е тоя кафяв дим който не мирише и има ли такова нещо в климатиците. Ако има начин и друг човек да е с теб като се получи тоя ефект и той да потвърди че не мирише. Какъв цвят е фреонът в климатика ако се изпарява във въздуха. Времето "минута-две" мисля че е достатъчно за изравняване на налягането в климатика след изключване и май точно в тоя момент ти се получава проблемът. Има форуми за климатици и отопление, виж там дали не можеш да се хванеш за някоя сламка.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Имах подобен проблем.В голяма жега, при включен климатик. И аз се бях ошашавил. Димът, който излизаше при мен беше по-скоро бяло-синкав. Но пък чак да напълни купето.... Но ти казваш, че става при изключване на климата. Проблемът се оказа намаляло количество на фреона. Допълних и готово.Тук във форума има хора, разбиращи от климатици, те ми обясниха кое как. Изчакай малко и ще получиш подробни разяснения.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар