клапъна на налягането на климатика ми е гръмнал,някой да знае от каде да взема такъв?фиат пунто 1.2 16в спортинг 2002 г.на стария пише че е valeo номер 283009благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
изгърмял клапън на налягането на климатик фиат пунто
Collapse
X
-
Valentin_V написа:Къв е този клапан че не се сещам или така са ти го казали? Що не сложиш една снимка.карам фиат пунто 1.2 16 спортинг 2002г
Коментар
-
Клапана се казва пресостат, но много странно как е гръмнал, по принцип има клапан който отваря при прекалено налягане, много вероятно филтъра(влагоуловителя) да ти е запушен, за всеки случай смени и него, той е евтин.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:Клапана се казва пресостат, но много странно как е гръмнал, по принцип има клапан който отваря при прекалено налягане, много вероятно филтъра(влагоуловителя) да ти е запушен, за всеки случай смени и него, той е евтин.карам фиат пунто 1.2 16 спортинг 2002г
Коментар
-
Ами смени си майстора за климатика, 2 пъти ти зарежда и до сега не се е сетил, защо ти се дъни системата, в 90% от случаите е този цилиндър(дехидратор) за който казваш, че се е издънил, върху него се намира пресостата, клапан както го наричаш ти, смени го по магазините може да го търсиш като дехиратор за фреона майсторите му викат изсушител за фреона. Зеленото дето ти е изтекло е маслото, което се слага в системата. С просто око пресостата не се замерва.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:Ами смени си майстора за климатика, 2 пъти ти зарежда и до сега не се е сетил, защо ти се дъни системата, в 90% от случаите е този цилиндър(дехидратор) за който казваш, че се е издънил, върху него се намира пресостата, клапан както го наричаш ти, смени го по магазините може да го търсиш като дехиратор за фреона майсторите му викат изсушител за фреона. Зеленото дето ти е изтекло е маслото, което се слага в системата. С просто око пресостата не се замерва.карам фиат пунто 1.2 16 спортинг 2002г
Коментар
-
здравейте
колеги и аз искам да си споделя проблема тука.Значи от скоро имам Фиат пунто 1.2 95г. при мен е същия проблем заредих фреон и майстора ми провери компресора дали работа и се оказа че работи.И при мен е проблема в този пресостат.искам да попитам от каде мога да си го купя.Благодаря предварително!
Коментар
-
Re: здравейте
punto 95 написа:колеги и аз искам да си споделя проблема тука.Значи от скоро имам Фиат пунто 1.2 95г. при мен е същия проблем заредих фреон и майстора ми провери компресора дали работа и се оказа че работи.И при мен е проблема в този пресостат.искам да попитам от каде мога да си го купя.Благодаря предварително!Обичам си работата.
Коментар
-
Re: здравейте
Valentin_V написа:punto 95 написа:колеги и аз искам да си споделя проблема тука.Значи от скоро имам Фиат пунто 1.2 95г. при мен е същия проблем заредих фреон и майстора ми провери компресора дали работа и се оказа че работи.И при мен е проблема в този пресостат.искам да попитам от каде мога да си го купя.Благодаря предварително!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар