Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

изгърмял клапън на налягането на климатик фиат пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

изгърмял клапън на налягането на климатик фиат пунто

клапъна на налягането на климатика ми е гръмнал,някой да знае от каде да взема такъв?фиат пунто 1.2 16в спортинг 2002 г.на стария пише че е valeo номер 283009благодаря
    карам фиат пунто 1.2 16 спортинг 2002г

Къв е този клапан че не се сещам или така са ти го казали? Що не сложиш една снимка.
    Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
      Къв е този клапан че не се сещам или така са ти го казали? Що не сложиш една снимка.
      НА САМИЯТ РАЗШЕРИТЕЛ ИМА КЛАПАН В КОЙТО ВЛИЗА БУКСА .ТОЗИ КЛАПАН ОПРЕДЕЛЯ НАЛЯГАНЕТО НА КЛИМАТИКА!НЕМОГА ДА КАЧА СНИМКА ПОНЕЖЕ ИМА ИЗИСКВАНИЯ ЗА РАЗМЕРА А АЗ НЕМОГА ДА ГИ МАЧКАМ

Коментар

Клапана се казва пресостат, но много странно как е гръмнал, по принцип има клапан който отваря при прекалено налягане, много вероятно филтъра(влагоуловителя) да ти е запушен, за всеки случай смени и него, той е евтин.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
          Клапана се казва пресостат, но много странно как е гръмнал, по принцип има клапан който отваря при прекалено налягане, много вероятно филтъра(влагоуловителя) да ти е запушен, за всеки случай смени и него, той е евтин.
          каде е този филтър,ако е този в купето под джапката него сам го сменил,или има и друк някъде?двапъти пълниха климатика,и двата пъти ми исхвърля фриона от там,смениха уплътнениятя и пак така,като махнаха буксата ,се вижда 4е е омаслена с това зеленото не го знам как се казва,но ми казаха че този пресостат е заминалкоето е странно понеже не се вижда нищо с просто окоа откаде мога да го намеря?

Коментар

Ами смени си майстора за климатика, 2 пъти ти зарежда и до сега не се е сетил, защо ти се дъни системата, в 90% от случаите е този цилиндър(дехидратор) за който казваш, че се е издънил, върху него се намира пресостата, клапан както го наричаш ти, смени го по магазините може да го търсиш като дехиратор за фреона майсторите му викат изсушител за фреона. Зеленото дето ти е изтекло е маслото, което се слага в системата. С просто око пресостата не се замерва.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
              Ами смени си майстора за климатика, 2 пъти ти зарежда и до сега не се е сетил, защо ти се дъни системата, в 90% от случаите е този цилиндър(дехидратор) за който казваш, че се е издънил, върху него се намира пресостата, клапан както го наричаш ти, смени го по магазините може да го търсиш като дехиратор за фреона майсторите му викат изсушител за фреона. Зеленото дето ти е изтекло е маслото, което се слага в системата. С просто око пресостата не се замерва.
              мерси за полезната информация!научих още нещо!само да питам ,ще го сменя този филтер дехидратор,понеже никога не съм го сменял а си е консуматив така или иначе,въпросът ми е обаче дали ми е развален тогава пресостата!дали може да се провери дали е здрав?понеже лично аз както и ти мисля че проблема по скоро е някаде другаде,но не в него!че тук в тоя край около банско са такива "майстори",че могат да те разорят!само искат да сменяш части.

Коментар

здравейте

колеги и аз искам да си споделя проблема тука.Значи от скоро имам Фиат пунто 1.2 95г. при мен е същия проблем заредих фреон и майстора ми провери компресора дали работа и се оказа че работи.И при мен е проблема в този пресостат.искам да попитам от каде мога да си го купя.Благодаря предварително!

Коментар

Re: здравейте

punto 95 написа:
                  колеги и аз искам да си споделя проблема тука.Значи от скоро имам Фиат пунто 1.2 95г. при мен е същия проблем заредих фреон и майстора ми провери компресора дали работа и се оказа че работи.И при мен е проблема в този пресостат.искам да попитам от каде мога да си го купя.Благодаря предварително!
                  В косер или евро 07 има.
                  Обичам си работата.

Коментар

Re: здравейте

Valentin_V написа:
                    punto 95 написа:
                    В косер или евро 07 има.
                    мерси много ще проверя за какво става на въпрос там!

Коментар

Working...
                    X