Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да изчистя охладителната система

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да изчистя охладителната система

Колеги даите съвет понеже ще сменям антифриза как най добре мога да почиста системата гледам в казанчето се е сабрала доста утаика гадна такава тъмно кафява стой мерси предварителноПоздрави чаоГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
    Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

И аз мисля да направя тази операция тея дни и за целта съм си купил 2 тубички с течност за почистване на котлен камък за кафемашини. Ще източа стария антифриз и ще попромия с вода, а накрая ще напълния системата с вода и ще сипя тези тубички, ще покарам малко, а след това като изстине мотора ще си налея новия антифриз.
    НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

Източи всичко, налей вода и така покарай един ден. След това отново източи и добави добавка за почистване на системата. Източи след добавката и промий само с вода, ако е спряло да изтича ръжда и кал наливай антифриза.

Коментар

Казанчето се почиства най-добре, като го свалиш и напълниш с пясък и дребни камъчета. Добавяш малко вода и почваш да го тресеш здраво. Така няколко пъти, докато "светне".
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Колеги благодаря на всички за отговорите лека и безаварийна
          Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
          Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Коментар

Working...
          X