Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БРАВА ЖТД 105 тресе и мени обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

БРАВА ЖТД 105 тресе и мени обороти

Здравийте колеги! От една една година си карам бравата и до сега никакви проблеми. И както всички знаем винаги има първи път .И проблема ми е следният.При запален двигател на място подържа 850об. при пускане на моторчето и натискане но копчето с звездичката двигателя започва да мени оборотите и да тресе.В движение губи от мощтноста си значително.Бихте ли ми казали от каде е проблема ,че като отида на майстор да не ме баламоса.Иначе си духа студено.Доно да сте ме разбрали ако несъм се изразил правелно.Благодаря Ви.
    гледам а пак гледам пак а значи си викам аааааххххаааа

Като се случи проблемът - погледни под капака дали ремъкът се върти плавно, или подскача. Някакви необичайни шумове чуваш ли от колата?

Коментар

Нормално е да ти яде от мошноста все пак това са 5-6кв дърпа компресора а на малки обороти трябва да има система която да повиши оборотите на двигателя за да компенсира натоварването от компресора.
      Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
        Нормално е да ти яде от мошноста все пак това са 5-6кв дърпа компресора а на малки обороти трябва да има система която да повиши оборотите на двигателя за да компенсира натоварването от компресора.
        Има такава система, нарича се Electronic Control Unit ( в превод - компютъра на колата ) Това е ЖТД все пак, с компютърно управление, докато ти имаш предвид по-старите дизели, оборудвани с "бърз празен ход", или на английски е с името си "fast idle". Това е система, която увеличава оборотите чрез механично влияние върху помпата при включване на компресора, и мисля че при студен двигател. Но в ЖТД само компютъра управлява процеса, и то дотолкова, че да поддържа желаните 850 оборота, не повече. Казвам го за да не тръгне колегата да търси нещо което го няма.И да добавя - ЖТД 105, а и другите - не губят значително от мощността си, по-скоро е незначително. Доста по-малко осезаемо от 1.6 например, не-дай-боже и с газ....

Коментар

Valentin_V написа:
          Не виждам ремъка да подскача само се осуква на ляво и дясно съвсем малко.Отностно мощтноста ,трудно се тръгва на кръстовище , дори и с повече стъпка на педала. Да търся ли проблема в компютара.Благодаря!
          гледам а пак гледам пак а значи си викам аааааххххаааа

Коментар

Една от възможните причини е и неизправност в системата за рециркулация на отработените газове.Не съм специалист,просто расъждавам за възможности.
            Fiat Palio Weekend JTD80

Коментар

Working...
            X