Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпра: отказа вентилаторът на радиатора, причини?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темпра: отказа вентилаторът на радиатора, причини?

Здравейте,имам темпра 94 тди,отказа ми вентилатора на радиатора,той е и за климатика,половината неща съм ги проверил,продължавам да дерзая,директно от акумулатора работи,но през автоматиката не иска,ако някой е имал такъв проблем моля да го сподели,ако не аз ще го кажа като го намеря,платката за управление ходих до моргата,4 смених и пак така,релетата ги проверих здрави са,засега до тук,благодаря ви за помоща предварително.Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

Пробва ли да дадеш верига между клемите на датчика които е на радиатора той уравлява перката. Навремето когато имах Типо ми отказа перката и се оказа че в куплонга бяха нагорели клемите му може и в кутията която е на радиатора където са товарните резистори да има проблем на Купето ми там беше проблема.
    Обичам си работата.

Коментар

на бровото зад таблото с бушони има релета първото е за вентилатора.Предполагам че на темпрата е същото провери.
      фиат брава 1.9тд 75к 1997г октомври

Коментар

Като пуснеш климатика завърта ли перката? Питам защото би трябвало да пуска първа степен задължително.Ако не го пуска търси причината в мотора на перката - при мен той беше изгорял.
        Skoda AMfabia 1.2 12v
        exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

вентилатор

Оказа се главния предпазител - стопен в самото гнездо.Намира се точно до акумулатора.Два са единия за парното а другия за перката на мотора.Интересното е че след като го оправих кабела леко грее,и май ще е от колектора на мотора,доста беше надран като го отворих,и от там да се вдига тока и да топи предпазителя,хлабава връзка не е.ще питам мой приятели дали е затова и ще пиша тука.Благодаря ви за помощта.

Коментар

Working...
          X