Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загрява ми бравото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Загрява ми бравото

Колеги значи колата ми загрява и на жегите си карам на пуснато парно вчера отворих капака да видя дали се вьрти перката но за сьжаление не се вьртеше.А беше загряла 2 черти над средната!Ако някой ме насочи от кьде идва проблема ще сьм благодарен.
    Прикачени файлове

Не си писал каква е колата, но основните причини за проблема са следните:1. Изгорял предпазител от веригата на вентилатора.2. Повреда в датчика за температура или включвателя на радиатора.3. Повреда в самата перка.4. Въздух в системата (краен вариант)
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Или най-вероятно нагоряла букса за втората степен на перката, ето на какво приличаше моята преди да я сменя:
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Това е резистора за първата степен. Само за протокола. Ако колегата има климатик, много лесно ще установи дали проблема е в него. Когато го включи (климатика), перката ще завърти направо на макс. обороти, без да преминава през по бавните.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Пробвах това което каза колегата "Rokambol’’ да пусна климатика и перката заработи от там на там незнам какво може да е някой датчик или бушон продьлжавам да тьрся причината

Коментар

Ако перката включва директно на високи обороти, причината е ясна - резистора или клемите му. Има вариант да е и от реле, но не си писал с какъв двигател е автомобила. Ако имаш реостат, започни от него. Най-лесното е да му извадиш прилежащите кабели и да ги свържеш накъсо. Тогава винаги ще имаш само една степен на перката - бързата, но няма да се получава повишаване на температурата. Разбира се, това решение е временно, докато подмениш резистора и/или клемите. Не е добре за вентилатора винаги да върти на макс.Ползвам снимка на колега, за да покажа, къде да търсиш реостата. Свързваш на късо синия и белия кабел (на снимката са такива цветове, при теб може да се различават).
            Прикачени файлове
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Working...
            X