ЗдравейтеОт няколко дни гледам ми капе антифриз по краката от печката/парното на Типото от онова място дето е жилото от врътката за студено-топло има две винтчета десятки с които е хванато капачето с маркуча към печката но невиждам уплатнение може и да не е имало незнам вероятно антифриза е проял пластмасат някои от вас поправял ли го е щото при неколко маистори бех и секи вика ново пък некакси не ми се дават толко кинти гледам го върви около 60 70 лева и си мисла да источа антифриза и да отвиа двете винтчета дето държът врътката с маркуча към парното и да сложа някакво уплатнение или някоя паста от тея дето като исъхнат и яко уплатняват някой поправял ли го е или ща неща да се бъркам за ново поне тва и сам мога да смена да не давам пари на маисториПоздрави на всички чао
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПОМОЩ Теч на Антифриз от Печката на Типо в Купето
Collapse
X
-
До колкото знам това е кранчето, което спира антифриза да влиза в радиаторчето и че ако спре да върши работа или протече се подменя с ново. Естествено ако някой се е сблъсквал с този проблем ще може да ти даде повече идеи.http://axm-auto.com/ Тук го водят кранче парно в категория Отопление и вентилация и струва 18.50лв. Няма да ме очуди да има и по-евтини варианти.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
-
Колега крачето ти е протекло,несе притеснявай.Хубаво е да го смениш защото напоява мокета и седи мазно.Аз това кранче го сменям 2 пъти в годината,все протича.По магазините няма да намериш хубаво кранче,всичките са правени по трудово обучение.Държи се на 2 болта и няма оплатнение,а не е и нужно.п.п.Като вадиш маркучите от него си приготви 2 тапички,че ще потече антифриз.Аз си издялках дървени тапи от един клон до колата.И парцали си приготви.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Pecata е прав че по магазините читаво няма да намериш! Навсякъде продават birth а то е пълен боклук!! По-добре си намери 2ра ръка от някое типо на части!! Аз така направих и уплатних отстрани с victor reinz черен силикон за над 300+ градуса! Провери си и капачката на казанчето, тя трябва да изпуска налягане ако се качи над 1 бар. Това става като угасиш колата и спре да върти водата! И ако не изпусне налягането това е една от причините да протече на най слабото място! Peca щом сменяш по-няколко пъти ти също го погледни!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Е мерси Пеца ще купа некакво кранче да го смена че секи ден ми мие краката то да беше студена вода иди доиди :D точно тва е на 2 винтчета се държи иначе печката зимата е куче така грее че може по боксерки да карам и ще му фърлям око чат пат за течове че си прав целата стелка е мазна гадна работа нема чистенеЧао.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Ако си намериш 2-ра ръка може и от 155-ца да си вземеш - същото е. Г-ра няма, но има гумен О-пръстен на входа към радиаторчето на парното. И моето текна зиматаестествено и си го смених със 155-цово. За ново - вече са ти написали колегите.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
значи аз също ходих много по мъките с това кранче обаче накрая си взех цялата конзола както си му е реда втора употреба и няма ядове, а относно тва проклето кранче съм виждал как го правят бетон режат го по заварката лепват с едно черно не го знам кво е, от същото слагат и на захвата със самото парно и с него карат до пенсия на колата!Tipo 1.6 mi 78HP
Коментар
-
Абе да ви кажа че направо ще си зема едно такова кранче има близо до мен един същиа фиат ударен поне ще е оригинално и един силикон които дързи на градуси за уплатнение и мисла че ще реша проблема лошото е че тука словенците само кранче непродават в 4 ри магазина бех и целата печка само се продава луда работа най евтино е намерих на 33 евро колкото е и в Бг ама закво да купувам целата и да си отвора цел ден работа по сменяне като 2 рака е идеално вада един маркуч развивам 2 гаики силикон и гас на буталата Поздрави на всичкиМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
xctr написа:Pecata е прав че по магазините читаво няма да намериш! Навсякъде продават birth а то е пълен боклук!! По-добре си намери 2ра ръка от някое типо на части!! Аз така направих и уплатних отстрани с victor reinz черен силикон за над 300+ градуса! Провери си и капачката на казанчето, тя трябва да изпуска налягане ако се качи над 1 бар. Това става като угасиш колата и спре да върти водата! И ако не изпусне налягането това е една от причините да протече на най слабото място! Peca щом сменяш по-няколко пъти ти също го погледни!!Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Пеца имаш клапан във самата капачка колегата е прав днес го преглеждах и го почистих прав си че капачката е черна но в средата от вутре на капачката имаш една издута пластмаса с дупчица тва е клапана с пружина е и ако си забелязал четирите каналчета на капачката от вътрешната страна от там испуска налягането като изгасиш колата се чува едно съскане от клапана утре ще я снимам и ще ти пратя снимкаМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
stivan_alone написа:Пеца имаш клапан във самата капачка колегата е прав днес го преглеждах и го почистих прав си че капачката е черна но в средата от вутре на капачката имаш една издута пластмаса с дупчица тва е клапана с пружина е и ако си забелязал четирите каналчета на капачката от вътрешната страна от там испуска налягането като изгасиш колата се чува едно съскане от клапана утре ще я снимам и ще ти пратя снимкаFiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Бе има аз като ви казвам! Аз затова правих 3 пъти кранче и накрая смених капачката! :D||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Само така пичове нема да се даваме на некакви пластмаси я като има проблем слагаш ново и проблема исчезва добре че чаркълъците повечето де за фиатките са евтини че иначе лошо ни се пишеМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар