Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

охлаждане на седалки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

охлаждане на седалки

Здравейте всички, това ми е първата тема във форума, така че извинявам се, ако съм объркал някое правило, надявам се да проявите разбиране. Наскоро си купих фиат браво 1.9 jtd и сега бързам да си осигуря комфорт колкото може повече, докато имам кеш Имам проблем докато карам - седалката ми така ме загрява, че направо не издържам. И това при включен климатик. Поразрових се из интернет, поразпитах малко и повечето хора ми препоръчаха да си сложа дървена решетка (така ли се нарича?), за да може да има циркулация на въздуха. Искам да попитам някой от вас използва ли подобни решения, на мен лично ми се струва малко грозна. Може би ако се сложи някакво поквривало отгоре няма да си личи, че има решетка. Освен това, намерих и други варианти: Wagan air cooled car cushion, която ми дава грешка, че не може да се достави до България разни memory foam възглавници, които не съм сигурен, че ще охлаждат достатъчно WAECO MCS-10както и този DIY вариант Та някой от вас пробвал ли е нещо подобно и доволен ли е? Ако имате други предложения - пишете

Re: охлаждане на седалки

От миналото лято се каня да се заххвана с това нещо но все не мога да събера смелост Моята идея е съвкупност от линковете които си посочил.Значи идеята е да се намерят две решетки като тези зелените от линка по-горе, да се изрежат седалките точно по същия начин но малко по дълбоко и върху решетките да се постави сант и половина да речем дунапрен(щото да сядам върху тия решетки нещо не ми се вижда добра идея) След което седалките се тапицират с кожа(понеже и за това се глася от сумати време) а тръбата на седалката през която ще преминава студен въздух се прекарва отдолу през ламарината и се свързва към преди това изолирания въздуховод от подлакътника от мареа(който ако нямаш вероятно ще монтираш скоро) .Същата процедура се повтаря и с облегалката(понеже моя проблем е по скоро в облегалката от колкото в седалката)ИИ така.... ако някой има по добри предложения нека пише

Коментар

Тази глупост с рязането може само голфер да я направи, вместо да разтапицира седалката и да скрие отдолу всичко, той срязал седалките
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Незнам какъв е вътрешния "пълнеж" на седалките, но ако е някакъв дунапрен може да се прихване въздуха от барчето и да се "ръгне" в седалките. Мисля, че ще има ефект, а и не е много сложно като изпълнение.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
          Незнам какъв е вътрешния "пълнеж" на седалките, но ако е някакъв дунапрен може да се прихване въздуха от барчето и да се "ръгне" в седалките. Мисля, че ще има ефект, а и не е много сложно като изпълнение.
          През дунапрена на седалките нищо не можеш да прекараш за съжаление.

Коментар

Мен ако ме питаш по добре помисли за друга тапицерия. Дори и кожа да сложиш си има значение каква ще е. В бачкането идват всеки ден части от сервизи,застрахователи............... кожата по седалките на БМВ е толкова ситно перфориране, че от горе не се забелязва. Ромите сложиха на мотокарите тапицериите и всеки им казваше, че с тази кожа ще е ужас, но всички грешеха

Коментар

fLoOd написа:
              Здравейте всички, това ми е първата тема във форума, така че извинявам се, ако съм объркал някое правило, надявам се да проявите разбиране. Наскоро си купих фиат браво 1.9 jtd и сега бързам да си осигуря комфорт колкото може повече, докато имам кеш Имам проблем докато карам - седалката ми така ме загрява, че направо не издържам. И това при включен климатик. Та някой от вас пробвал ли е нещо подобно и доволен ли е? Ако имате други предложения - пишете
              Пич, или си оправи климатика или си намали килограмите. Другото са простотии!
              Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

Коментар

fLoOd написа:
                Здравейте всички, това ми е първата тема във форума, така че извинявам се, ако съм объркал някое правило, надявам се да проявите разбиране. Наскоро си купих фиат браво 1.9 jtd и сега бързам да си осигуря комфорт колкото може повече, докато имам кеш Имам проблем докато карам - седалката ми така ме загрява, че направо не издържам. И това при включен климатик. Поразрових се из интернет, поразпитах малко и повечето хора ми препоръчаха да си сложа дървена решетка (така ли се нарича?), за да може да има циркулация на въздуха. Искам да попитам някой от вас използва ли подобни решения, на мен лично ми се струва малко грозна. Може би ако се сложи някакво поквривало отгоре няма да си личи, че има решетка. Освен това, намерих и други варианти: Wagan air cooled car cushion, която ми дава грешка, че не може да се достави до България разни memory foam възглавници, които не съм сигурен, че ще охлаждат достатъчно WAECO MCS-10както и този DIY вариант Та някой от вас пробвал ли е нещо подобно и доволен ли е? Ако имате други предложения - пишете
                И аз се мъчих по същия въпрос и открих една сервизна документация за монтиране на вентилация на седалките. (моля абстрахирайте се от марката :D )Вентилаторите ги има по Ибей и най вероятно по моргите, а доста приличат на тези за охлаждане на захранванията в РС кутиите. Останалото е окабеляване и доста занимавка :D . Аз за сега се отказах тъй като си смених седалките на колата и няма как да сложа на новите (кожата не е перфорирана ).П.П. До колкото разбрах само на Лексус има седалка която охлажда с елемент на Пелтие, останалите са само вентилирани
                Прикачени файлове
                . . (*)(*___)___/////___/(___*)(*) . .
                Lancia Lybra SW 1.6 16V
                Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Working...
                X