здравейте колеги... изчетах доста неща, но пак ми останаха бели петна отностно климатика в колата. Колата ми е Брава ТД100 98г. и проблема ми е следния:това ми е първата кола с климатик и съм пълен лаик и дори и да ви прозвучи тъпо, ще попитам следното.. Как се пуска аджба климатика... и по точно как се наглася степента на студеност.. ако има изобщо такъв вариант... Паля си колата днес и решавам да си пусна климатика, колата си е загряла достатъчно и при нормални обороти си държи 900, като пусна климатика се покачват с около 50-100 следователно дори без да съм дал на степен перката на парното започва да духа... обаче не и студено... и започва едно съскане.. което е през различни интервали.. спира и пак изсъсква.. така 5-10 мин а разлика в струята въздух няма... утре смятам да се завъртя покрай някой сервиз, но исках първо да получа мнение от тук...Какава може да е причината да съска така? и Нужно ли е да се пипат степените на парното при обикновен климатик в смисъл влияе ли това на температурата? Поздрави !п.с. само да отбележа, че откакто съм я взел 2 години вече, никога не е духал студено... т.е. взел съм си я с такъж неработещ климатик

Коментар