Днес реших да си направя една разходка до морето :D Запалих колата и тръгнах и след 20-тина километра погледнах стрелката на температурата иии стрелката почти отишла в червеното Спрях отворих капака и видях че от казанчето излиза вода и ври !!! Добре че имаше чешма и почнах да наливам студена вода! Тръгнах да се връщам но на 2-рия километър стрелката пак се изправи !Бях напълнил вода и така полека лека се върнах 20км назад !Сега въпроса ми е водната помпа ли е издухала или термостата ???? За сега мисля че е водна помпа защото от малкото маркучле което влиза в разширителния съд не излиза вода когато колата работи ! Това ме навежда на мисълта че е водната помпа ? Вие какво ще кажете !С кое да се захващам ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Водна помпа или термостат ??? - РЕШЕНО
Collapse
X
-
По сервизи не ходя че 80% са измамници има да се чудят какъв е проблема и почват да ровят там където не им е работа !На един познат заради развалена водна помпа му свалиха главата като предположили че е спукана главата или е издухала гарнитура ! Накрая се оказа водна помпа знам и доста други случаи с погрешни дисгнози които излизат скъпо но както и да е Веднага след като писах се захванах да решавам проблема със собствени сили и ето го резултата !Оказа се както и предполагах по първоначалните симптоми че се е предала водната помпа !Набързо свалих пистовия ремък после ангренажния и после водната помпа ! Турбинката на помпата направо изпадна Ето снимки как изглежда ? Да ме посъветвате каква марка водна помпа да си купя и в кои магазини да я търся (за Пловдив) Имам и още един въпрос на последната снимка съм снимал зъбчатката на ангренажа на коляновия вал и искам да питам кои белези да следя при зацепването на ремъка ! На ГНП-то и на зъбчатката на разпределителния вал има ясни белези ама тази на коляновия вал немога да рзбера кое е белега ??? Имаче преди да сваля ремъка го нагласих на белезите на ГНП-то и на разпределителния вал а долу остана така както е на снимката ???Но като пуснах колата от крика беше на скорост и коляновия вал "избяга" от положението на което го бях оставилLANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
Влязъл си малко в джаза. Моя съвет е да си намериш читав монтьор, който да ти зацепи ангренажа. Виж за к’во става дума, пък сам направи преценка на способностите.Имай в предвид, че на фабричните белези НЕ БИВА да се доверяваш, освен този на коляновия вал! Не е голяма философия, но риска си е за твоя сметка.
Коментар
-
Да се похваля :D днес сложих водната помпа и "зацепих " ангренажния ремък по белезите !Превъртях коляновия вал и всичко беше наред !Запалих и колата си заработи както преди !Водната помпа която купих е "METELLI" от EVRO 07 за 63лв. с бронзова турбинка :D за сега всичко е наред !!!LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
Rokambol написа:Моите поздравления, малко хора ще рискуват сами да зацепват дизеляк, без опит.LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар