Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неработещ климатик на Брава JTD 105, причини? - РЕШЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Неработещ климатик на Брава JTD 105, причини? - РЕШЕНО

Здравейте колеги До преди месец ми бачкаше климатика /докато беше хладно и дъждовно/ и сега малко като се затопли и ми трябва - изпуши и никакъв го няма! Това е на Брава JTD 105. Някой има ли идея от какво може да е? Нещо по-тривиално ли ще да е, фреон ли, какво ли? Плс помагайте, че още по-жега го дават, тея дни, и да не трябва да съм като с Голф 2-ка - прозорците до долу и муСиката на махх! :DГрешен раздел -> Преместена. Допълнено заглавие.Колега, ползвай търсачката преди да пуснеш нова тема!Модераторски екип на fiat-bg.org

Почни с лесните неща като да видиш дали тръгва вентилатора на радиатора отпред и да чуеш дали включва компресора.

Коментар

При мен постепенно отслабваше. Оказа се намалял фреон. Отиди да ти долеят и да проверят налягането.И си пускай климатика по-честичко дори и зимата
      Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Климатик не се долива това не е чаша с ракия.
        Обичам си работата.

Коментар

Ми кво се прави пие ли се?Колеги, придържайте се към добрия тон, и към темата, човекът има проблем, ако имате да си кажете нещо, използвайте системата за ЛС, моля!Модераторски екип на fiat-bg.org
          Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Вероятно Valentin_V иска да каже че системата се източва напълно, проверява се, и се пълни наново, а не просто да се "долее" разликата.

Коментар

ogi28b написа:
              Вероятно Valentin_V иска да каже че системата се източва напълно, проверява се, и се пълни наново, а не просто да се "долее" разликата.
              Точно така.
              Обичам си работата.

Коментар

няма нищо общо с темата но аз съм много доволен от моя допълнително сложен климатик който сма си сложих....струята на студеното е 6 градусаРазбираема е радостта ти от направеното със собствените ръце, но се въздържай от подобни изблици, за да не се стигне пак до предупреждения и изгонване от форума.Модераторски екип на fiat-bg.org
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

chaveto написа:
                  Почни с лесните неща като да видиш дали тръгва вентилатора на радиатора отпред и да чуеш дали включва компресора.
                  След малко отивам да пробвам Мерси за идеята. Аз предполагам, че може би е от фреона, но до преди месец бачкаше без проблем, а сега из веднъж да се е изпарил толкова, че да не охлажда изобщо... Ако не стане с перката и компресора отивам да слагам нов фреон. Някой може ли да препоръча добър и не-много скъп сервиз, където слагат фреон?

Коментар

sdan написа:
                    chaveto написа:
                    След малко отивам да пробвам Мерси за идеята. Аз предполагам, че може би е от фреона, но до преди месец бачкаше без проблем, а сега из веднъж да се е изпарил толкова, че да не охлажда изобщо... Ако не стане с перката и компресора отивам да слагам нов фреон. Някой може ли да препоръча добър и не-много скъп сервиз, където слагат фреон?
                    Здравей колега, вчера си заредих климатроника на Капата при това момче:http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...f=31&t=22534И съм доволен. Намира се в Красна поляна.

Коментар

sdan написа:
                      Някой може ли да препоръча добър и не-много скъп сервиз, където слагат фреон?
                      Потърсете преди да питате: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43198
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

dobri_g написа:
                        sdan написа:
                        chaveto написа:
                        Здравей колега, вчера си заредих климатроника на Капата при това момче:http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...f=31&t=22534И съм доволен. Намира се в Красна поляна.
                        Колега, мерси. Това е точно до нас, което е супер. Какви пари ти взе?

Коментар

Stefanaki написа:
                          sdan написа:
                          Някой може ли да препоръча добър и не-много скъп сервиз, където слагат фреон?
                          Потърсете преди да питате: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43198
                          То като гледам става въпрос за едни и същи хора в моя пост и в твоя. И пича дето ми зарежда климатика е в Разсадника бл. 23(в горния си пост съм сгрешил квартала).

Коментар

sdan написа:
                            Колега, мерси. Това е точно до нас, което е супер. Какви пари ти взе?
                            За диагностика и цялостно пълнене на климатика(800 гр. фреон) ми взе 60 лв.

Коментар

Е, ако Велизар и Веселин е едно и също, значи са един и същи човек Освен ако не съм се заблудил отчайващо....

Коментар

Working...
                              X