Колеги изчетох доста форуми за поставянето на термостат от Рено на Фиат ама не намерих никъде инфо дали става на TD100.Във фиат форума пише че става термостат от Рено 5, а в Ланчия форума пише че трябва термостат от Рено21 и друг маркуч с уширения. Ще съм много благодарен ако някой колега с мотор като моя е правил тази процедура да сподели резултата и подробности за поставянето на този термостат, защото 90лв за нов ми се виждат много. Благодаря предварително и лека и безаварийна!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат от Рено на BRAVA TD 100
Collapse
X
-
Re: Термостат от Рено на BRAVA TD 100
Валентино_88 написа:Колеги изчетох доста форуми за поставянето на термостат от Рено на Фиат ама не намерих никъде инфо дали става на TD100.Във фиат форума пише че става термостат от Рено 5, а в Ланчия форума пише че трябва термостат от Рено21 и друг маркуч с уширения. Ще съм много благодарен ако някой колега с мотор като моя е правил тази процедура да сподели резултата и подробности за поставянето на този термостат, защото 90лв за нов ми се виждат много. Благодаря предварително и лека и безаварийна!!!
Коментар
-
Както каза колегата емзо за ТД е 75*С. Или поне моят справочник така показва.Премери колко ти е външният диаметър на тръбата към радиатора, че като гледам картинките ми се струва че е по тънка от този на ЖТДто дето е даден отдолу като картинка. Но може картинките да са преоразмерени.Намери някъква тръба Ф30 с нея да натиснеш термостата, като си смазал тръбата снещо преди това. Няма да ти трябва гореща вода , няма разправии.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Абе че става става ама аз ли4но не съм доволен от резултата. не стига 4е дадох 12 кинта за термостат от рено ами и взе 4е се сцепи марку4а посред зима поради раздуването. а и температурата на двигателя варираше постоянно. та в наи големия студ се наложи да сменям хем термостат за 100 кинта ами и марку4 за 15 кинта. така или ина4е ще ти се наложи да свалиш термостата за да го изкормиш, щото не се знае в какво положение е заседнал. вземи та прежали 100 кинта и си згласи колицата както трябва за да не плащаш после за по сериозни ремонтиBravo 1.6 16v
Коментар
-
Днес направих операцията. Термостата влезна лесно с малко грес и затоплен маркуч във топла вода. Резултата е много добър- колата загрява доста бързо и стрелката стои малко под средата (83 градуса) той и термостата е за 83. Днес след като сложих термостата направих една разходка до Велинград и всичко е ок. Благодаря на всичко които помогнаха с идеи, защото разликата между 100лв. и 9лв. за термостат е доста голямаНЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар