Колеги ,даите съвет ако някои е имал същия проблем а тои е.Когато е включен климатика има един шум като ручене които се чува в купето,когато го пусна първоначално е по-силен ,а после намалява ,но не изчезва и се чува наи силно при тръгване примерно от светофар.Ходих при 2-3 маистори, за един е лагер,за друг съединител,за трети е пълен ремонт-буталца и лагери или направо нов.Даите идея от какво може да е , а иначе си работи.Преди духаше много добре,миналата година го допълних че беше гола вода, а сега е пак така 13-15 гр. в жегата.Даите малко HELP.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
шум от климатика
Collapse
X
-
Допълване не се препоръчва поради това че фреона които се зарежда не смазва компресора и трябва да се направи пълно зареждане при което се дозира и масло специално за фреон R134. И вероятно компресора ти се износва прекалено бързо. другия възможен дефект е лагер на шайбата но той ще вие постоянно.Обичам си работата.
-
е тои си трака постоянно само че в началото е посилно,после понамалява но не изчезва.Зареждан е изцяло фреон+масло+оцветител.Ановото което установих:на духалките на таблото духа 12гр. а духалките +краката 9гр. а сега де.Клапата е постоянно затворена-фабричен дефектLacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Колега viktorsterev, какво стана с шумът от климатика? Прави ли нещо по въпроса? Ако си направил, ще ми е интересно да споделиш какво си правил, къде, колко ти излезе и т.н.Причината да се интересувам е, че на моето Grande Punto климатика също издава едно такова тракащо ручене / хрущене като го пусна (и се променя заедно с оборотите на двигателя) - все едно включвам фуражомелка. Интересното е, че това ручене го има почти от нова (сега е на 3.5 години) но климатикът си работи. Като беше още в гаранция направих оплакване, и ми казаха че ако се влоши или повреди тогава ще ми го заменят. На мен обаче ми се струва, че не е нормално и даже в градски условия доста ме дразни. На дълъг път не се усеща толкова. Възможно ли е да е някакъв лагер, или някаква шайба да е разхлабена? Точно така ми звучи.
Коментар
-
За сега не съм правил нищо по чисто финансови причини,карам си и чакам да спре което може да е днес,утре,никога не се знае знае ли се.Надявам се да изкара и тази година а догодина живот и здраве друга кола пък ще видим.На 3 годишна кола не е нормално.Служебния Опел го карах на светофара на Суходол и околовръсното и останах много доволенLacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Най-простия начин да разбереш е да свалиш ремъка и да завъртиш шайбата на компресора на ръка-ако издава шум,добре,сменя се лагера и нещата се оправят(при избиването на лагера има тънкости-в никакъв случай не се избива директно на преса,защото има засеци и ако не се махнат предварително шайбата се криви,другия вариант е да е със зегерка).Обаче ако не е от шайбата по-добре отиди в читав сервиз.Повечето италиянски коли са с копресори Санден,които за много здрави и ремонтите не са им скъпи-една подсказка,като отидеш в сервиза им кажи да проверят ходовете на буталата.Това е чест проблем при тези компресори.
Коментар
-
viktorsterev написа:Ако ииздава шум на ръка ще го издава и на запалена кола а тракането се чува в купето
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар