Искам да питам каква точно профилактика да направя на климатика ми сега в началото на летния сезон???Само да си долея фреон ако е нужно или трябва да сменям и филтъра на климатика?И трябва ли да погледна нещо друго?И всъщност полеоновия филтър ли е филтъра на климатика или на климатика е отделен.Става въпрос за Пунто 1.7 ТД 98г,но май няма значение от колата,предполагам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Профилактика на климатика
Collapse
X
-
Филтъра е един т.е. на купето, а не само за климатика. Хубаво е да се сменя често, особено ако караш градско, защото се натъпква с мръсотия. Аз моя го пера, защото съм скръндза Профилактика също е добре да се прави, а и цената се колебае между 20 - 30лв. (поне миналата година), което не е кой знае колко. Ще ти "рециклират" фреона и маслото и ще добавят ако е необходимо.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
-
Маслото в системата на климатика - около 50-60 мл. Хвърли един поглед и на другата актуална тема: "Климатик - компресорът запича".
Коментар
-
Днес ходих в един сервиз в Плевен,беше ми останал само 50 мл фреон.Доляха ми го,сложиха ми и масло.И сега в Пунтака е зима много яко!!!А най-якото е,че не ми взеха пари,защото от сервиза са ни приятели :P Само,че ми казаха да си мия радиатора с водоструика 2-3 пъти на сезон,но да не е под ъгъл а направо.Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар