Егати и сравнението, дето вкарах но е точно така. Компресора толкова "спича", че ремъка започва да приплъзва по шайбата, при което се чува страшно квичене. Това става от време на време, не постоянно. Иначе климатика си духа студено. Смятам да го оставя така докато сдаде багажа.И все пак някой да се е сблъсквал с такъв проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик - компресора "запича" - РЕШЕНО
Collapse
X
-
кола
кво друго или лагера е за смяна или съединителя не отделя както трябва и при двете е хубаво да се смени лагера или да се погледне съединителя той е електрически иначе ако трябва да сваляш компресора после трябва пак да се пълни и трябва вече някой който има техника за компресоли да извади фреона и после пак да го напълни
-
Електромагнитния съединител може ли да се отремонтира без да се точи фреона?Много хиксове има там...Имам инструмента да го разпарчотя, но какво ще открия? Трябва и да го сваля от колата, което автоматично значи, че съм 50-60 лв. назад за фреон.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Meril
Колега, провери ремъка дали ти е опънат и дали ти работят вентилаторите на охлаждането от пред, когато ти е пуснат климатика.Защото ако не ти работят вентилаторите компресора пак ще спича, защото не се охлажда фреона.
Коментар
-
Преди две години го дозаредиха, а в началото на миналото лято минах т.н. "рециклиране" на фреона и си бачка без проблем.Това стържене не не е през цялото време. Цялата работа май тръгна от едно юнашко минаване през голяма локва. Като следствие смених лагерите на алтернатора, една ролка и някои неща по стартера. Водата не прощава деба... Възможно е нещо да се е пре**ало и по компресора...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
-
Само като е пуснат климатика и то от време на време, не постоянно. По тая логика няма как да е ролката, защото ремъка е постоянно зацепен.Има ли някакъв пиниз в свалянето на шайбата и дали изобщо в нея е проблема или в самият компресор?Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
-
Проблемът е РЕШЕН! Моля, някой модератор да го отрази в заглавието.Приплъзването на ремъка се оказа, че е от не добре обтегната паразитна ролка. Явно законтрящата гайка се е отхлабила по някакъв начин или аз не съм я затегнал както трябва. Добре, че не беше нещо сериозно, защото в тази криза... Благодаря на всички за мненията!Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар