Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охлаждането, нямам парно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с охлаждането, нямам парно

Колата хвърля вода от разширителния съд , няма парно , маркуча от двигателя към парното като се отвие болчето за обезвъздушаване излиза въздух при пълна водна система. Моля помогнете ? Фиат Мареа 1.6 16V бензин 1997г 103 конски силиТук е по-подходящото място за тази тема.Модераторски екип на forum.fiat-bg.org

Ако е обезвъздушено правилно, не би трябвало да излиза въздух, а само антифриз!Има ли вероятност термостата да е останал в затворено положение? Тръбата на големия кръг, която отива към радиатора затопля ли се като си на място и колата работи? Имаш ли теч на антифриз от някъде? Дай още информация.П.с.: Объркал си секцията за въпроса - Виж отопление, охлаждане и ..... в тази секция можеш да намериш доста информация.
    Skoda AMfabia 1.2 12v
    exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Ако имаш газ има вероятност да се е пробила мембрана и да влиза газ във охладителната система и от там тръгват проблемите. Другият вариант е да ти надува от някъде, я гарнитура я нещо друго. Трети вариант не е о безвъздушна добре. Четвъртия ти го каза колегата по нагоре. Също така и проблем с водната помпа.

Коментар

Антифриз не тече иначе изчезва някъде , мисля че го гори знам ли но маслото проверявам от вчера откакто стана това не се вдигнало! Някой цилиндър може би. Иначе като е на едно място загрява днеска форсирах на място на високи обороти парното дойде и като спрях пак изчезна. За да дойде парно на високи обороти значи термостата е отворен. А може ли колата преди да е взема примерно да е била прегрявана и да има нужда от нови гарнитури и шлайфане на главата. Не съм на ясно ама буталата като натискат то въздуха се свива и да е избило което ми се струва доста вероятно със гарнитурата наистина. Не съм наясно с атмосферите но нищо чудно. Нямам газ обезвъздушено е идеално! тази тръба загрява отдолу се намира и влиза в едно гумено съединение. Остана май гарнитура.Съжалявам, че обърках раздела. Мисля че на тази тръба и викат тройник поне така съм чувал да и казват тя не тече наред си е.

Коментар

Да попитам нещо друго тогава. Ако е обезвъздушена правилно и термостата ти е отворен Перката на радиатора не включва ли? Температурата /стрелката/ до колко градуса отива? Ако термостата е отворен тази тръба затопля ли се, която казва че идва от двигателя и влиза в радиатора? Знаеш, че системата работи под налягане.... около гърлото на капачката на разширителния съд ли изхвърля водата или я държиш отворена докато си правиш теста?
          Skoda AMfabia 1.2 12v
          exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Той колегата не обяснява много добре, но така както го обяснява ми намирисва на лошо. Закарай колата при някой поне малко от малко да разбира, да провери термостата дали отвара и дали наистина е о безвъздушен а както трябва, и перката дали включва. Ако всичките тези неща са наред и отново влиза въздух в системата се подготви за главата долу.

Коментар

Working...
            X