Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан радиатор - как най-добре да бъде отремонтиран?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спукан радиатор - как най-добре да бъде отремонтиран?

Здравейте колеги,Днес ми се случи следния проблем:Горното казанче на радиатора се спука. Причината е, че има един чоп за закрепяне, който се е изкривил и е спукал казанчето. Прилагам и снимки, защото едва ли някой схвана от обяснението ми.Въпроса ми е дали смятате, че ще стане с лепило? Освен това какво лепило да използвам? С какво да почистя антифриза? Трябва ли обезвъздушаване след това (понеже е доста висока точка и реално съм загубил само това което е в разширителния съд) ?Благодаря Ви за отделеното внимание и споделеното мнение.Поздрави.
    Прикачени файлове

този чоп за закрепване ли се ползва? ако можеш да се лишиш от него, най-добре ще стане да го отчупиш и в дуката да навиеш един болт, като го намажеш с лепило, така е най -здраво, ако пък искаш да си запазиш чопа, но той за крепежен елемент вече няма да става, то има на бизон едно двукопмпонентно лепило, като пластелин е, зелено и в сърцевината е бяло, размесва се като пластелин е точно, държи на доста повече от новмалната темп на колата и е много здраво, но пак ти казвам, този чоп никога вече не може да крепи радитора
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Може да се залепи, но първо трябва да се армира и след това да се маже с разните лепила.

Коментар

Какво ще рече да се армира? Примерно една шайба да се сложи отгоре, това ли? Иначе чопа съм го прежалил като крепежен елемент. Радиатора си има достатъчно алтернативни закрепвания.

Коментар

Nero_ написа:
          Какво ще рече да се армира? Примерно една шайба да се сложи отгоре, това ли? Иначе чопа съм го прежалил като крепежен елемент. Радиатора си има достатъчно алтернативни закрепвания.
          тогава както ти казах с болт. армира се с някаква мрежичка например
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
          X