Здравейте колеги! Казуса е следния - климатика на Фиат Темпра работи на отопление, но на охлаждане вкарва само въздух отвън, според мен компресора въобще не сработва. На датчик външна температура показва -29 градуса. Лошото е, че нямам никаква идея къде да потърся този датчик, за да проверя дали случайно не се касае за прекъснала връзка. Проверих дали не е в огледалото на шофьорската врата - е, не беше. Ще съм благодарен, ако ме насочите откъде да прочета по въпроса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатика
Collapse
X
-
А под пасажерското огледало провери ли?На Браво/Мареа са там както и на много други модели.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
И за да не се залъгваш - в автомобилите отоплението идва или от двигателя или от специална отоплителна печка. Климатиците се използват само за ОХЛАЖДАНЕ и/или регулиране на отоплението.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:И за да не се залъгваш - в автомобилите отоплението идва или от двигателя или от специална отоплителна печка. Климатиците се използват само за ОХЛАЖДАНЕ и/или регулиране на отоплението.Работата е песен, ама друг да я пее!
Tempra 1.6 i.e. SX
Коментар
-
Re: Проблем с климатика
lemonade написа:Здравейте колеги! Казуса е следния - климатика на Фиат Темпра работи на отопление, но на охлаждане вкарва само въздух отвън, според мен компресора въобще не сработва. На датчик външна температура показва -29 градуса. Лошото е, че нямам никаква идея къде да потърся този датчик, за да проверя дали случайно не се касае за прекъснала връзка. Проверих дали не е в огледалото на шофьорската врата - е, не беше. Ще съм благодарен, ако ме насочите откъде да прочета по въпроса.::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::
Коментар
-
Има развитие по темата, доста изненадващо, поне за мен.След дълго четене, ровене по колата и проследсяване се оказа, че шофьорското огледало е сменяно! Неясно кога, с ръчно /оригиналното по всяка вероятност е било електрическо/, и съответно няма датчик в него. Логично възниква въпроса "Дали климатика може изобщо да работи без този датчик?". Може би трябваше още в началото да спомена, че аз лично никога не съм виждал климатика да работи. Просто досега съм карал колата без него, и реших да видя дали не може да сес поправи.Работата е песен, ама друг да я пее!
Tempra 1.6 i.e. SX
Коментар
-
Re: Проблем с климатика
sclera_bg написа:Като написах климатика си задавам въпроса: Климатик или Климатроник има Tempra-та? И ако е климатик, за какво му е датчик за външна температура ?Работата е песен, ама друг да я пее!
Tempra 1.6 i.e. SX
Коментар
-
Проблем с климатика на Брава 16 1.6
ПОМОЩ колеги!!!Реших да си пускам климатика и не работи.Отидох на майстор и той му подаде налягане 13 атм.След два дена го проверихме налягането беше 3 атм.Човечеца пробва откъде изпуска ама нейсе.В понеделник се разбрахме да му я карам и да я разхвърля да види откъде изпуска.Дайте съвет откъде може да изпуска.Майтора я пръска със сапунена вода,но от нийде ни вест ни кост.Колата е внос от Австрия.Fiat Brava 16 1.6
Коментар
-
Този майстор няма ли техника ами работи като преди 30години с пяна. Значи първия метод за търсене е надуване с азот и се гледа за 15 минути колко спада след като се открие по този начин че има теч може да се вкарат 100грама фреон и с уред наречен пропускотърсач да се открие теча при мен този метод дава 99% успех. И ако по този начин не се открие вече се зарежда с фреон и оцветител караш докакто спре да студи и тогава се търси с ултра виолетова лампа. А ето уреда какво представлява.Обичам си работата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар