Здравейте на всички,аз малко поизоставих с писането във форума, но какво да се прави...задачки, проблеми и така. Не съм сигурен дали тази тема е точно за тук или по скоро за раздел газови уредби, но поне ще я видят повече хора тук. Ако е необходимо моля преместете я.Та сега директно към въпроса. Миналата зима като куих колата парното беше страхотно за много кратко време ставаше доста приятно без да се налага да форсирам излишно и т.н. Но след като монтираха газовата лятото и дойде на свой ред зимата ми се струва че парното е поотслабнало. Моля не го бъркайте с бавно загряване. колата си загрява както преди (радяторчето в купето е сменено но не мисля че има връзка с проблема).след като напълно е загряла колата и стрелката на температурата сочи към средата ан скалата, парното продължава да не загрява на пълният си капацитет (дори бих казал слабо). но след 30 мин каране при отдавна напълно загряла кола въздуха който излиза от парнто става супре горещ.та ми е интересно какво ще кажете по повод на това, че когато връзват изпарителите на всички коли ги връзват успоредно на радяторчето за парното. мен ми се стручва,че ако е последователно на него колата ще си работи по същият начин, изпарителя пак ще си загрява и няма да го има този проблем с парното зимата. аз си го обеснявам с това че тръбите и на парното и към изпарителя са с еднакъв диаметър и потока към парното намалява на половина и от там идва мудното загряване на радиаторчето в купето.не знам има ли друга причина да се връзва изпарителя точно така или просто им е по лесно на майсторите.имам нахвърляни кяколко идеи за модифициране на тази система но ми се ще да чуя и вашите мнения по този въпрос.мерси още веднъж и всичко най, най...п.с.знам, че зимата свърши но сега пък по - лесно се правят ремонти на хубаво време Грешен раздел->ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отслабнало парно.
Collapse
X
-
ами и аз мислех нещо такова. само че вместо да експериментирам с различни диаметри просто да сложа едно кранче което да навивам лека по лека докато не се постигне определения ефект.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар