Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат купе-загряване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пробвай да го замериш, без да го откачаш от кабелите, като забиеш по една карфица в кабелите, и измериш съпротивление. Така ще си сигурен че не ти е например лоша връзката в самата букса.

Коментар

ами буксите ги почистих и пръснах с контактен спрей,но ще пробвам и начина с карфиците.а ако пак покаже малко съпротивление за смяна ли е реостата и може ли от него перката да се включва на 98 градуса
      Fiat Coupe 1.8 16V
      Fabbrica Italiana Automobili Torino

Коментар

няма ли някой с купе да каже на колко градуса му се включва перката,за да разбера дали моята е в нормите или имам проблем.моята се включва на около 97-98 градуса
        Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Отвори си някоя Аутодата, там със сигурност може да намериш стойностите на включване на степените на перките. Включването на перките зависи от температурата измерена от датчика, а не от реостата. Той само намалява скоростта на перката. Но ако е повреден (отоврена верига) първата степен няма да работи, а само втората, и перката няма да се включва на 92, а чак на 98, примерно.

Коментар

благодаря за съвета.моята перка се включва от ЕКУ-то няма датчик на радиатора има един на термостата може ли от нега да е
            Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Ама ти на предната страница сам си качил картинка кога включват степените. Казваш че ти вкючва на 98 градуса, ама как мериш че са точно 98 ? Провери реостата, а ако имаш климатик - включи го и гледай дали ти работи първа степен, или не.

Коментар

Хм бях забравил темата. При мен се оказа точно синия датчик. Един вид боклук, за малко повече от 6 месеца и замина. Марката му беше EPS, сега сложих Hoffer, да видим колко ще изкара ....

Коментар

под синия имаш предвид този на термостата ли
                  Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Да. Сега 1-вата степен си включва на 92-градуса, за втората незнам стига до 94 максимум.

Коментар

а как го разбра че не бачка и колко пари е горе долу
                      Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Е той си работеше ама не както трябва. Заради него 1-ва степен се включваше на 96градуса, втора на около 102градуса. За цената, мисля че беше към 18лв., като изрично помолих да не е EPS, имаше Hoffer и взех него. Трябва да видя номера на оригиналния, който е Bosch да видим колко е цената му, но това утре ...

Коментар

а как да разбера моя бачка ли,твоя как установи че не работи правилно,а той не се ли води датчик за темп. на инжекциона
                          Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Е даде, ама ние (поне аз) нямам датчик на радиатора, който да управлява съответните степени. Еку-то управлява степените на базата на показанията на този датчик. Иначе ги гледам с Виза температурите.

Коментар

то и аз нямам такъв датчик на радиатора и при мен се управлява от ЕКУ-то.проверих в и ми предлагат 2 варианта обикновен и комбиниран,предполагам че комбинираният е за мен
                              Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Ето ти и оригиналния номер и това което взех аз:http://axm-auto.com/index2.php?brand...2&show=1При мен е този вид. Виж погледни си термостата. Двата модела дори на външен вид са различни . Не си взимай EPS ... като препоръка. Ако е комбиниран твоя, гледам че има оригинален на FIAT. Вземи него .п.п. Всъщност моя е малко по-различен, но ще видиш разликата между двата ...

Коментар

Working...
                                X