здравейте колеги искам да попитам нормално ли е фиат купе да загрява около 98 градуса когато е топло,а иначе извънградско държи 70 градуса
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат купе-загряване
Collapse
X
-
Тези показания по стрелката на таблото ли отчиташ? Ако да варианти - термостат, забил датчик за показанията на таблото. Варианти за проверка на горните - термосонда или диагностика (да погледнеш температурата на другия датчик от който взима информация ЕКУ). Друг по елементарен вариант въпреки, че зависи от годината на автомобила и от това дали ти е читав реостата на перката на радиатора, т.е. да следиш кога тръгва 1-ва и 2-ра степен на вентилатора.
-
Я да ти попиша малко в темата, която ме накара да проверя следното. Копирано от друг форум : Сега стрелката по задръстванията отива на 3 чертички след 90-те градуса. Днес я закачих на виза, оказа се че вентилатора се пуска на 98 градуса. Мисля че виза-та чете от датчика на термостата, т.е. този от който взима инфо ЕКУ-то. Реостата работи сменен е с нов, минава теста на виза-та, а и иначе. Двигателя е А1000, също така няма датчик за включване на перката на радиатора, т.е. ЕКУ-то управлява духалката. Нямам подръка някоя термосонда да вида с нея какво ще покаже. Да добавя една аномалия - след като загря до 92 градуса, без да е включен вентилатора температурата почна да пада до достигане на 84 градуса. След това продължи да се покачва до споменатите 98. Предполагам при достигане на тези 92 градуса е отоворил термостата, температурата е паднала. Последвалото нарастване на температурата е заради това че няма въздушен поток, който да обдуха радиатора, но пак не би трябвало да стига до 98гр. поне според мен. При работа с климатик темепратурата е перфектна 88-90гр.
Коментар
-
Да де ама при мен е този проблем. Аз датчик на радиатора нямам, мисля и ти. Перката се управлявя от Еку-то, реостата е здрав - работят и двете степени. В Ланча форума имаше предположение за задръстен радиатор - промит е есента, въздух няма - обезвъздуших пак. Освен да пробвам и с друг термостат. Имам един чисто нов Behr, то и този е Behr на около година .... Незнам вече
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар