Колеги обръщам се към вас с молба за помощ!взех от Пунто 1,7 ТД компресор и тръби и инсталацията на колата ....обаче се замотах с кабели нямам престава какво е принципното устройство на климатика като цялоМОЛЯ ако някой има познания в областа да сподели или да ми помогне със схема на самия климатик
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монтаж климатик Пунто 1.7 ТД
Collapse
X
-
Твоята кола е без клима, но искаш да монтираш такава? Ако е така, влязъл си в приключение. Освен всички компоненти на системата, трабва ти и централата за управление, част от таблото и сериозни познания, както за работата на охладителя, така и по електроника. Аз съм присаждал клима на кола без такъв и отговорно твърдя, че не е работа за аматьор. Не се обиждай, но сам казваш, че не си в час. Потърси компетентен човек, който срещу съответното заплащане да сглоби нещата(ако изобщо се съгласи).P.S. Хвърли поглед на тази тема.
-
Да Пунтото няма клима но жената си е свикнала с негокупих от едно на части уж всичко по климатика но не зная дали е имало датчик в огледалото за външната температураа и никаде не виждам датчик за налягането на системата и малко съм объркан Утре ще снимам какво имам като части :Dа схема намерих нещо такова е :Fiat Punto 1.7 td
Ford Scorpio 2.0 DOHC
Ford Scorpio 2.9 V6
Коментар
-
В този модел се монтират различни вида климатични системи. Първо трябва да разбереш точно какво си взел. На схемата, която си дал, не виждам датчик външна температура, освен В53, но поне като схема, ми прилича на този в сепаратора. Тази схема няма да е достатъчна. Ще ти трябва такава на запалването и охлаждането на твоя двигател.
Коментар
-
Вярно се хвърлих в музиката с тоя климатик Аз на форда си сложих и там клима ама там имаше 2 3 релета и един датчик за налягане и това енай сложното беше да го вържа за компа на колата че да си вдига автоматично оборотите като работи климатика !Докато тук на фичката климата е на каде по високо ниво..... Иначе да на AutoData ги дават 4 бр климатични системиТова е цялата инсталация на другото Пунто 1996 годинаПредпазители някъкви ....Релета и предпазители ОЩЕ ?!?!?!радиаторчекомпресораFiat Punto 1.7 td
Ford Scorpio 2.0 DOHC
Ford Scorpio 2.9 V6
Коментар
-
е това даже и не знам за какво е!!И като тегля чертата до тука 420 кинта без горивото да обикалям да ги събирам тея части въобще не си струва да се слага клима на такава кола и все пак щом съм се хванал на хорото аз ще го монтирам ще пиша в темата какво е развитието...Fiat Punto 1.7 td
Ford Scorpio 2.0 DOHC
Ford Scorpio 2.9 V6
Коментар
-
Както виждам, взел си всичко необходимо. Действай, ще се справиш. Важното е да си намериш верни схеми, останалото е просто работа, пипкава, но само работа. Ако мога да помагам с нещо, казвай. Още нещо - когато дойде момента за пълнене, добре е специалист да провери първо за теч, а после да финализираш операцията. Успех
Коментар
-
Благодаря колега,да стигна до пълнене Подразбирам че доста разбираш от климатици, професионално ли се занимаваш?Мисалта ми е да си напрвя екскурзия до Благоевград като доиде момента, в Перник поради близоста със София няма климатикаджии (или поне аз не знам)Fiat Punto 1.7 td
Ford Scorpio 2.0 DOHC
Ford Scorpio 2.9 V6
Коментар
-
viksata написа:Благодаря колега,да стигна до пълнене Подразбирам че доста разбираш от климатици, професионално ли се занимаваш...
Коментар
-
Почна се !!!Това е изгорял кабел на директен + от акумолатпра до релето за свещите изолацията направо се е стопила затова на по новите години Пунто слагат предпазители преди да отиде до реле и т.н.това са новите предпазители...утре продължавам с преправянето на инсталацията и монтажа на тръбите и компресора[/img][/list]Fiat Punto 1.7 td
Ford Scorpio 2.0 DOHC
Ford Scorpio 2.9 V6
Коментар
-
Много дъжд днес но вчера по напреднах инсталацията в купето е готова с изюклучение на резистора на степените на мотора на парното !!за климатик се оказа че е с 4 крачета а на мойта е с 3 !!Почистих кутията на изпарителя че имаше листа, сено и всякакви гадости.И отвора на конденза беше запушен За да монтирам тръбите се наложи и до отвъртя и тръбичките за спирачките от помпата та сега и да обезвъздушавам ще се наложи Тук ударх на камък дали това на снимката (горе в ляво) е така наречения AC compressor module или са само релетата за перки и т.н. да не трябва да купувам още еди модул И какъв е тоя датчик за обототи на ДВГ ?на дизела не се ли взима от алтернатора ?и още малко снимки в процеса на слагане на тръбите и подмяна на инсталацията....Fiat Punto 1.7 td
Ford Scorpio 2.0 DOHC
Ford Scorpio 2.9 V6
Коментар
-
Аз ако съм на твое място изобщо няма да се занимавам да слагам електронния блок-на мойта кола го махнах.Мой съвет е отиди при жичкаджия и да ти върже на едно реле бобината на компресора-от това реле да пусне сигнал към релето на перката та като се пусне климата да тръгва и тя.Така компресора няма да вдига високи налягания и ще работи по-леко.Вече за пълнене и проверка на системата за плътност ще ти трябва климатикаджия.Ако имаш път към София може да се обадиш-в Обеля ми е сервиза.
Коментар
-
Такаа значи,тоя AC compressor module които така или иначе го нямам, а и не ми върши работа, защото е в комфликт с модула за управление на турбото:а и дефакто какво му контролира на компресора тоя AC compressor module ?!?! Благодаря колега victtorbg за идеята с релето ако не намеря оригинални перки от Punto td ще напрвя точно така, едната перка ще се вкл. заедно с климатика, а другата директно към датчика за Т на радиатора както си е сега това го сложих само за всеки случаи ако има някакви разлики и не може да се сложи филтър на купето, да не ми пълни с листа перката на парнотомалко части:термостат че зимата няма парно ама хич,нова оптяжна ролка за ремъка на климата и самия ремък,наклатки.....Fiat Punto 1.7 td
Ford Scorpio 2.0 DOHC
Ford Scorpio 2.9 V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар