Колеги моля зя съвет, колата е Браво 1.6 16V, тази сутрин /за първи път го прави/ пускам парното /загрява по принцип бързо 5 мин./, карам 10-15 мин. парното изобщо не загрява, а двигателя загрява в близост до червеното и тъкмо се чудех какво става и парното започна да духа топло, а темп. на двиг. падна под средата и уж всичко нормално. По принцип до сега, особено зимата темп. никого не се качвала, даже понеже я карам на къси разстояния от Младост да Студ. Град остава под средата, а парното загрява мн. бързо. Забелязах, че антифриза като отвъртя капачката се създава налягане и започва да прелива. Отидох в СБА Младост 3, там един майстор ми каза, че най -вероятно е термостат, но имало съмнения и да не е от гарнитура на глава. Какви са вашите мнения?Грешен раздел->ПреместенаРедактирано заглавие след решаване на проблема. Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигателя загрявя, и няма парно! - РЕШЕНО
Collapse
X
-
Нищо не е правено. Като казах сутринта на колега, по обяд проверихме нивото на антифиза и беше под минимума, той ме посъветва да долея, само че до като отидох до бензиностанцията и като отворих капачката нивото му се бе качило и вече създаваше налягане, като изгасих двг. пак спадна и долях, но двиг пак загрява, а парното не? Да ли е термостата?
Коментар
-
ogi28b написа:Не, термостатът няма общо в случая. При каране колата загрява ли повече от нормалното ? Възможно е да е повредена водната помпа, и да не създава циркулация на водата. Това води до сравнително бързо загряване на двигателя, липса на парно, и голям шанс за прегряване.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Ееее, защо не ми го е казал на мене... да го купи той за негова сметка, да го монтира, пък тогава да видим ? И ако е наред - ще платим ?! Е**ти майсторите, е**ти...Виж темата за термостата, в нея мисля че phoenix беше пускал схеми на инсталацията. Като ги видиш - сам ще се убедиш че теростатът няма нищо общо с този проблем. То е все едно от спалнята да не можеш да си влезеш в банята, щото входната врата долу на първия етаж е развалена.... (Нема такова сравнение просто!)
Коментар
-
Видях, че има и други подобни теми, но не стигам до решение, възможно ли е да е от гарнитура на глава/от там да се получава налягането в охл. система/, така изведнъж без преди това да е имала проблеми или все пак термостат, въпреки че колегата ogi28b казва, че няма нищо общо? Иначе до момента не съм имал никакви проблеми с температурата и парното.
Коментар
-
Бях писал в една съседна тема ...Skip_01 написа:Щом не губиш антифриз, а ти се появяват въздушни възглавници - тоя въздух от къде може да влезе в охладителната система ... май само от цилиндрите ... .....Дано не съм прав, .... но в доста сервизи могат да ти проверят антифриза за съдържание на изгорели газове ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
много прилича на гарнитура. термостата се проверява преди да се смени. ако при изправен термостат, обезвъздушена система и наличен антифриз колата загрява, няма парно и създава налягане в охладителната система - това е само от гарнитурата на главата....то обикновено така става...работи, работи...и се развали!В сервиза съм!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар