Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Антифриза е черен... Питане за водна помпа. (снимки)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Антифриза е черен... Питане за водна помпа. (снимки)

От няколко дни се чува стържене от страната на водната помпа. Днес свалях ремъците, за да видя (чуя) какво стърже така зловещо. По метода на изключването установих, че е или помпата на хидравликата или водната помпа. Така и така се бях заел с колата днес, та реших и да сменя О-пръстените на радиатора на парното, защото изпускаха. Като източих антифриза той се оказа почти черен. Според бтрат ми, това е или от масло или от графитното "нещо" (не с сещам как се казваше) на водната помпа. Масло, смея да твърдя, че не е, тогава остава водната помпа. Чудното обаче, е че не тече...Моля дайте мнения по проблема, преди да се разделя със 100лв. за нова водна помпа и КАЧЕСТВЕН антифриз.Благодаря!п.с. Има ли някаква особенност при свалянето на водна помпа? Нещо, на което трябва да обърна "специално" внимание?
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

помпата има ли луфт на шайбата? като си махал ремъка е трябвало да провериш. от друга страна водната помпа си е коснуматив и ако си й направил ти 50 000 км примерно не е зле да я смениш и бз друго.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      помпата има ли луфт на шайбата?
      Проверих, но не забелязах да има. Също така се въртеше срванително "гладко".Така или иначе днес ще я смъкна да я разгледам.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Изкарах гадната помпа, но сега как да разбера дали е разбита?Давайте мнения...
        Прикачени файлове
        Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Ако бях аз бих е сменил да не ти направи някаква беля така и така си е свалил за мен не изглежда добре ако трябва да съм откровен
          Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
          BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

Проблема (стърженето) се оказа в лагерите на алтернатора, но реших да си въжа гащите и смених и водната помпа, въпреки че според мен можеше и още да изкара. Гуменото уплътнение вътре беше с сбръчкало и прокъсало. Това си личи и от снимките де. Има и една тапа от долната страна, която липсваше.
            Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

gamma написа:
              Проблема (стърженето) се оказа в лагерите на алтернатора, но реших да си въжа гащите и смених и водната помпа, въпреки че според мен можеше и още да изкара. Гуменото уплътнение вътре беше с сбръчкало и прокъсало. Това си личи и от снимките де. Има и една тапа от долната страна, която липсваше.
              провери дали има луфт. и аз като теб си мислех, че има липсваща тапа, ама всъщност това са фабрични отвори/при мен има и един отгоре/.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Новата помпа има тапа на долният отвор, затова си помислих, че на старата е дала фира. Луфт няма никъде. Така или иначе вече съм я сменил Всъщност, стърженето не е било и от лагерите на алтернатора. Проблемна се оказа обтяжната ролка. Като си помисля, че заради нея смених половината кола...
                Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Working...
                X