Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

вентилатор на ТД100 - откачи- РЕШЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

вентилатор на ТД100 - откачи- РЕШЕНО

Колеги, в събота свалих двата реостата да проверя дали работят. Днес като се прибирам чувам някакъв шум отпред /все едно хеликоптер излите/. Слизам и не вярвам на очите си. Перките на вентилатора въртят че се късат. Погледнах в жабката - реостатите са си там . Не съм ги слагал. Гледам температурата - около 70 градуса. Сънувам ли неразбрах. Възможно ли е това бе хора да се включи перката без реостати.
    Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Още едно уточнение. Преди малко я запалих. Беше почти изстинала. Отново се въртят перките. Откачих датчика на радиатора и онтово въртят. Стигам до извода че се контролират от друг датчик, който явно не работи коректно. Досега никога не са се включвали /имам пердвид откакто съм я купил преди 2 седмици/ . Някакви идеи имате ли

Коментар

Датчика на радиатора който си откачил затваря две релета, които въртят бавна и бърза степен. Когато едното реле залепне - тогава вентилаторите се въртят. Но това също се случва и без да си н а контакт, което води до много бързо падане на акумулатора. Провери в една кутийка пред акумулатора, където има няколко релета, като ги извадиш, дали нещо ще се промени. Преди това тествай релетата дали някое не е залепнало. Тест се прави с мултицет, на "зумер", когато го свалиш - пипаш със сондите крачета 30 и 87. Ако свирне мултицетът - релето е залепнало - за смяна е. Не обясняваш достатъчно добре. Кажи - когато се въртят перките - колата топла ли е, студена ли е, на контакт ли е, като спреш от контакт - спират ли... по-подробно тези неща ?

Коментар

Перките се въртят и при топла и при студена кола. Като угася спират веднага. Като е на контакт не се въртят. Има ли нещо общо с климатика, тъй като днес установих че няма фреон и майстора вкара въздух да видим дали ще изпуска отнякъде и след това ще го зареди с фреон

Коментар

Проблема е решен. След като сме напълнили компресора с въздух от високото налягане някой датчик е задействал перките. Днес след като се уверихме че не паднало налягането изпуснахме въздуха и перките не се включиха. После заредиха фреон компресора тръгна нормално. Перките не се въртят.

Коментар

Май не е много хубаво да се пълни с въздух климатика... При мен го напълниха с фреон с някакъв оцветител и след 1-2 седмици ходих да го гледат с някаква лампа и едни оранжеви очила дали е оцветило някъде и протекло.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Ами незнам дали е хубаво или не но майстора така каза. Защото ако има изпускане да не замине фреона. Сега като го пълни сложи такъв жълт оцветител. Ако след време ако изпуснел отнякъде да се види.

Коментар

Working...
              X