Колеги, в събота свалих двата реостата да проверя дали работят. Днес като се прибирам чувам някакъв шум отпред /все едно хеликоптер излите/. Слизам и не вярвам на очите си. Перките на вентилатора въртят че се късат. Погледнах в жабката - реостатите са си там . Не съм ги слагал. Гледам температурата - около 70 градуса. Сънувам ли неразбрах. Възможно ли е това бе хора да се включи перката без реостати.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
вентилатор на ТД100 - откачи- РЕШЕНО
Collapse
X
-
Още едно уточнение. Преди малко я запалих. Беше почти изстинала. Отново се въртят перките. Откачих датчика на радиатора и онтово въртят. Стигам до извода че се контролират от друг датчик, който явно не работи коректно. Досега никога не са се включвали /имам пердвид откакто съм я купил преди 2 седмици/ . Някакви идеи имате лиFiat Marea 1.9 TD100 97г.
-
Датчика на радиатора който си откачил затваря две релета, които въртят бавна и бърза степен. Когато едното реле залепне - тогава вентилаторите се въртят. Но това също се случва и без да си н а контакт, което води до много бързо падане на акумулатора. Провери в една кутийка пред акумулатора, където има няколко релета, като ги извадиш, дали нещо ще се промени. Преди това тествай релетата дали някое не е залепнало. Тест се прави с мултицет, на "зумер", когато го свалиш - пипаш със сондите крачета 30 и 87. Ако свирне мултицетът - релето е залепнало - за смяна е. Не обясняваш достатъчно добре. Кажи - когато се въртят перките - колата топла ли е, студена ли е, на контакт ли е, като спреш от контакт - спират ли... по-подробно тези неща ?
Коментар
-
Перките се въртят и при топла и при студена кола. Като угася спират веднага. Като е на контакт не се въртят. Има ли нещо общо с климатика, тъй като днес установих че няма фреон и майстора вкара въздух да видим дали ще изпуска отнякъде и след това ще го зареди с фреонFiat Marea 1.9 TD100 97г.
Коментар
-
Проблема е решен. След като сме напълнили компресора с въздух от високото налягане някой датчик е задействал перките. Днес след като се уверихме че не паднало налягането изпуснахме въздуха и перките не се включиха. После заредиха фреон компресора тръгна нормално. Перките не се въртят.Fiat Marea 1.9 TD100 97г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар