Според мен тази тел ще издържи около 2.7 секунди преди да се стопи, максимум 2.8. Ако не го възстановиш в оригинален вид, следващия път използвай тел поне 4 мм^2. (Диаметър над 2 мм) Така е по-малко вероятно да се запалиш в движение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешно показание на уред
Collapse
X
-
gronholm написа:пичове,моля ви за внимание...понеже мисля да го монтирам днес ще има ли проблем както съм го "ремонтирал"?
Коментар
-
понеже четох тук из темите и видях че има хора които са побългарявали с тел или пластинкаИначе телчицата на оригиналния термопредпазител я видях и е доста тънка,но е на спирала...Абе аз си мислех да сложа две парчета тел...Може да добавя още едно парче или да импровизирам и да направя спирала от тази медна тел с диаметър 1,2 мм която сега съм сложил
Коментар
-
Разликата с оригиналната телчица, е че тя е реотан, с определено съпротивление, и през нея минава по-малък ток. Така както си направил - все едно да свържеш кабелите в буксата на късо, и вентилаторът ще върти с максимална скорост винаги. Което значи че кабелът (телта, която слагаш) трябва да е толкова дебел, колкото и оригиналните кабели от тази инсталация.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар