Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колата загрява много а парното духа студено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колата загрява много а парното духа студено

Здравейте на всички не знам дали тука е мястото но да попитам за един мои проблем от около година имам един фиат браво 16 16 в мн съм доволен от него но тази зима взе да ми загрява много, отива до червеният сектор обезвъздушаван е безброи пъти оправя се и след време пак понякога отива до червения сектор и изведнъж стрелката пада под средата и се оправя всичко, парното почва да духа топло и то адски топло а забравих като загрява до червения сектор няма парно изобщо. Помагайте.Добре дошъл във форума.Ще те помоля да прочетеш правилата на форума и да ги спазваш за в бъдеще-http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=168241.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.Модераторски екип на fiat-bg.org

......99% - термостат за смяна....

Коментар

а антифриза как е да не замръзва .Изкарай с една спринцивка и във фризера да видиш дали ще се желира

Коментар

вав смисъл че е е постояно затворен неотваря големия кръг ако нещо небаркам де антифриза е вав норма дали е вазможно гарнитура или водна помпа така сам 4увал де незнам но нав термостат е доста солено 110 кинта

Коментар

както си е във норма пак провери аз във норма едва не укотих типото и като пипам долния маркуч на кристали

Коментар

а можели да е от друго освен термостат как да разбера със сигурност

Коментар

iliqmcho написа:
              а можели да е от друго освен термостат как да разбера със сигурност
              Може, ако имаш запушване в радиатора. При тези високи стойности (до червено), перката включва ли? Радиатора еднакво горещ ли е по цялата си повърхност? Изходящия от термостата маркуч (входящ за радиатора) загрява ли се? Капачката на разш. съд, ако не държи налягане, също може да причинява подобно поведение.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Надува ли в разширителният съд(какво е налягането там,при загрял двигател след отваряне на капачката)?

Коментар

маркуча от термостата е пари радиатора ми се струва равномерно загрял като отворя капачката на разширителния съд водата извира (трагва да излиза)след като я обезваздуша се оправя за малко и пак почва саштите номера

Коментар

iliqmcho написа:
                    ... като отворя капачката на разширителния съд водата извира (трагва да излиза)след като я обезваздуша се оправя за малко и пак почва саштите номера
                    Налага често да обезвъздушаваш, а няма нужда да доливаш антифриз - правилно ли съм разбрал?Щом не губиш антифриз, а ти се появяват въздушни възглавници - тоя въздух от къде може да влезе в охладителната система ... май само от цилиндрите ... Не вярвам да караш колата така, че постоянно да я прегряваш до температура при която антифриза почва да кипи ... Ако е така, то тогава и антифриз ще губиш.Дано не съм прав, .... но в доста сервизи могат да ти проверят антифриза за съдържание на изгорели газове ...
                    Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Компресия в цилиндрите?

Коментар

разбирасе колата нея карам така 1 или 2 пати съм доливал но от 200 наи много 300 грама много пати съм я гледал за течове но не забелязах незнам какво да я правя 4 фиата съм имал и съм нямал никакви проблеми със тях но със този се видях вав чудо ПОМОЩ

Коментар

Малко късно се включвам, но и аз имам абсолютно същия проблем! Имаш ли решение?

Коментар

ами колега аз моя филчо реших първо да го обезваздуша пак и така и направих но преди това измих радиатора обезваздуших и сега е добре вече един месец ако искаш и ти пробваи така и дано се получи защото ако е термостат е доста солено касмет и после кажи какъв е бил проблема да знаем и ние евентуално

Коментар

Мерси за отговора колега, като реша проблема ще ви споделя, но мой приятел ми каза, че според него не е термостата, може би водна помпа.

Коментар

Working...
                              X