Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охладителната система!?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с охладителната система!?

    Колеги помогнете! Първо колата е Мареа ТД100 произведена края на 98 година с климатроник.От няколко дни се случва нещо много странно. Колата започва да загрява нормално и оборотите са малко под 1000 об/мин, но когато стрелката се отлепи от долното положение оборотите продължават да са високи, а не както преди да паднат на 700 - 800 об.Проверих кога отваря термостата като следих кога тръбата към радиатора ще загрее и установих че става гореща когато стрелката достигне около нормалната работна температура. Обаче още в началото маркуча не беше напълно студен а леко топъл(не съм сигурен дали колата беше добре истинала въпреки че стрелката беше доло, колата е стояла на място поне 2-3 часа а навън е 1 градус) Едновременно с това парното не работи и лампичките на бутоните за климатика и клапата за външен въздух светят много слабо (мъждукът), когато са изключени.Вчеря на наколко пъти докато карах всичко се опрявяше от самосебе си и парното тръгваше и оборотите падаха. Но след малко всичко пак се прецаква.Преди да тръгна по майстори които да разглобят цялата кола и да ми вземат парите бих искъл да чуя и вашето мнение. Имал ли е някой същия проблем и къде да търся решението. Термостат, датчик или нещо оше по-лошо??
    `99 FIAT Marea Weekend 100TD

    #2
    Забравих да добавя, че едновременно с това не действа и датчика за външната температура. Просто като натискаш бутоня не се случва нищо!
    `99 FIAT Marea Weekend 100TD

    Коментар


      #3
      Re: Проблем с охладителната система!?

      Предполагам, че с това ...
      Fullscreen написа:
      ... Едновременно с това парното не работи и ....
      имаш предвид, че вентилатора на парното не работи. Търси проблем в електриката, която е обща за изброените от теб консуматори. Срещал съм в някоя от темите да се споменава, че една от причините за неравномерна работа на двигателя е лоша "маса" за компютъра. Намирала се някъде под жабката и защо пък да не обща и за другите консуматори

      Коментар


        #4
        Проблема се оказа в електронно управлявания резистор на климатроника. След смяната му парното работи идеално и оборотите се стабилизираха! Каква малка част а колко главоболия ми създаде!!!
        `99 FIAT Marea Weekend 100TD

        Коментар

        Working...
        X