Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с загуба на антифриз пунто мк-1 1.1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

може да таи от тапите на блока на двигателя - не помня колко бяха - по 3 или 4 отпред и отзад с диаметър 30 или 32 мм. не помня, може и нещо друго за беше... . също има една тапа отстрани под съеденителя и ск. кутия с диаметър 50 мм. тази последната колко поразии ми направи... в движение изби и изсипа антифриза...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

От няколко дни забелязах, че парното ми не иска да топли - особено при работа на двигателя на по-ниски обороти. Реших, че вероятно имам въздух в системата и проверих разширителя - беше почти празен. Долях догоре и запалих пунтото. След като поработи известно време антифриза в разширителя падна под максимума и съответно долях отново и така общо малко над 1 литър антифриз отиде. Ако не се лъжа колата събира малко над 4 литра охладителна течност (Пунто 1.1). Антифриза го сменях преди няколко месеца. Дали някой знае на какъв период от време е нормално да се долива? Да търся ли някакви течове по системата (видимо не се откриват такива при огледа). Благодаря предварително!
      Бръм, бръм, бръм.. аз водач на пунто съм

Коментар

Working...
      X