може да таи от тапите на блока на двигателя - не помня колко бяха - по 3 или 4 отпред и отзад с диаметър 30 или 32 мм. не помня, може и нещо друго за беше... . също има една тапа отстрани под съеденителя и ск. кутия с диаметър 50 мм. тази последната колко поразии ми направи... в движение изби и изсипа антифриза...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с загуба на антифриз пунто мк-1 1.1
Collapse
X
-
От няколко дни забелязах, че парното ми не иска да топли - особено при работа на двигателя на по-ниски обороти. Реших, че вероятно имам въздух в системата и проверих разширителя - беше почти празен. Долях догоре и запалих пунтото. След като поработи известно време антифриза в разширителя падна под максимума и съответно долях отново и така общо малко над 1 литър антифриз отиде. Ако не се лъжа колата събира малко над 4 литра охладителна течност (Пунто 1.1). Антифриза го сменях преди няколко месеца. Дали някой знае на какъв период от време е нормално да се долива? Да търся ли някакви течове по системата (видимо не се откриват такива при огледа). Благодаря предварително!Бръм, бръм, бръм.. аз водач на пунто съм
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар