Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с загуба на антифриз пунто мк-1 1.1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с загуба на антифриз пунто мк-1 1.1

Преди месец смених антифриза и с концетрат и 4 литра и долях кам 0.5-1 литар вода някъде там ... след като покарах проверих количестовото течноста беше спаднала на минимум ,на чертичката на радиатора , преди време пак долях дори малко над максимума и я бях запалил за 30 мин ... несам я карал . След 2-3 дена като отворих да проверя течноста нивото пак беше до минимума .... ? Гледах ,че ми прокапва но не винаги от водната помпа. По радиаотора няма мокро целия е сух.Преди година ми сменяха водната помпа бях си я порачал от axm-auto, но ми я пратиха без оплатнение.Що тай да ги пита човек ... като питах само за оплатнение насякаде ми казват ,че вървяло комплект с водната помпа.Уж тея дет ми сменяха помпата каза .че ше измислят нещо ама маи са ми сложили пак старото оплатнение... Дали мога си намеря само оплътнение от някаде или да се рася за нова помпа ...
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Не знам на пунтото как е водната помпа, но на голф 3 1.4 знам - там тя се използва и за обтягане на ангренажния ремък и след смяна на ремъка почти винаги протича. Та последния път когато протече я уплътнихме със силикон и заспа. Преполагам при теб помпата не е подвижна и ако решиш да я силиконизираш няма да имаш проблеми.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
      Не знам на пунтото как е водната помпа, но на голф 3 1.4 знам - там тя се използва и за обтягане на ангренажния ремък и след смяна на ремъка почти винаги протича. Та последния път когато протече я уплътнихме със силикон и заспа. Преполагам при теб помпата не е подвижна и ако решиш да я силиконизираш няма да имаш проблеми.
      идея си е , мерси се пак, бе деа я знам преди си беше с антифириз ама го смених и протека , казали са ми , че антифриза е по плътен и затова протича или пък като загрее оплатнението се раздувало и оплътнявало повече ... бали ги ко става , интересно ми е ,че губи течност до минимума ни повече , ни по малко ...
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

при твоята кола помпата се лепи със силикон.несе слага уплътнение просто няма такова.
        тел.0897943620

Коментар

И моята прокапа сега в студеното време.Иначе съм я сменял преди 7 месеца,ама ми писна и си доливам антифриз,но не пада чак до минимума.
          Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

capi написа:
            И моята прокапа сега в студеното време.Иначе съм я сменял преди 7 месеца,ама ми писна и си доливам антифриз,но не пада чак до минимума.
            аве и моита губеше по-малко преди ама беше от датчика за нялягане в радиатора , оплатних го радиатора е сух ... ама са уж от помпата ма бали ... маи силикона ше играе и без тфа двигателя ми е инвалид

Коментар

При мене също тече антифриз , чъпреки че скоро съм сменил опръстена на водната помпа от където си течеше видно и капково , но след него си продължава да тече е по-малко , но ако я оставя за 2 седмици сигурно , ще ми изтече поне 200 грама.Аз имам съмнения , че като сменяхм ангренажния ремък и от тогава ми тече помпата...Някой може ли да каже за моята кола дали може да се упътнява помпата със силикон и ако може да ми каже къде по-точно да се уплътни ?
              Fiat Brava 1.2 16V 82кс. 2000g.

Коментар

Незнам , при мене маи се оказа,че не тече , а това дето капе е от влгата сутрин по ремъка ... ,вече 2ра седмица нямам проблем с охладителната течност .... явно е искала доливане

Коментар

Имам чувството ,че всички пунтота 1.1 имамт едни и същи проблеми ....и мойто е така все пада антифриза по малко
                  Grande Punto 1.3 75 hp
                  Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

staik написа:
                    Имам чувството ,че всички пунтота 1.1 имамт едни и същи проблеми ....и мойто е така все пада антифриза по малко
                    спукано радиаторче на парното , водна помпа или датчиката на радиатора за вентилатора ако ти сълзи...

Коментар

Здравеите колеги,И намен ми стана почти същия проблем! Преди 3-4 дни налях антифриз на мойто фиатче пунто 1,7 TDI и си викам готово, но днес като погледнах никакъв го няма антифриза а да съм минал не повече от 200 км от които 100ина извънградско. И днес като погледнах о, ужас Пак няма антифриз в казанчето. Гледах на земята да тече няма. но по горния ръб на радиатора гледам, че е влажничко и леко сълзи. Та въпросът ми е за смяха и е тоя пушина, може ли да се залепи или да отивам да някоя морга и да взимам ново, че като гледам няма да смогна само антифриз да купувам! Мерси предварително за отговорите!!!
                      Fiat Punto 1,7 TD 70hp 94г.

Коментар

Разбрах аз каква е работата! За съжаление там дето сълзи не може да подлежи на ремонт, така че се налага смянааа. Ако може някой да ми каже колко вървят на старо радиаторите за Пунто 94 ще му бъда много благодарен.

Коментар

Разбрах аз каква е работата! За съжаление там дето сълзи не може да подлежи на ремонт, така че се налага смянааа. Ако може някой да ми каже колко вървят на старо радиаторите за Пунто 96 ще му бъда много благодарен.

Коментар

Здравейте,Днес се поразтършувах из магазините(в Ямбол) и намерих добавка Liquy Moli Kuhler Dchtler. Сложих я половината защото пишеше за 10литра антифриз, както пише в инструкциите, и там където сълзеше спря!!! :D Баси магията и аз не вярвах но проработи. Добре че не се юрнах да купувам нов радиатор, който струваше 140 лева, или стар за 60-70. Сега ще слядя нивото на антифриза и ще видим дали ще има някакви проблеми !!!

Коментар

Krasen_dk написа:
                              Здравеите колеги,И намен ми стана почти същия проблем! Преди 3-4 дни налях антифриз на мойто фиатче пунто 1,7 TDI и си викам готово, но днес като погледнах никакъв го няма антифриза а да съм минал не повече от 200 км от които 100ина извънградско. И днес като погледнах о, ужас Пак няма антифриз в казанчето. Гледах на земята да тече няма. но по горния ръб на радиатора гледам, че е влажничко и леко сълзи. Та въпросът ми е за смяха и е тоя пушина, може ли да се залепи или да отивам да някоя морга и да взимам ново, че като гледам няма да смогна само антифриз да купувам! Мерси предварително за отговорите!!!
                              Проблема ми при мен се оказа ,че иска доливане 2-3 пъти още .... просто не се обезвудушава от първия път ...

Коментар

Working...
                              X