Здравейте и честита Нова година ! Моля за съвет , от радяторчето на парното точно където влизат в него тръбите на парното леко сълзи . Смених опръстените с нови но сълзенето продължи . Новите опръстени кото вътрешен и външен диаметър са същите но като чели са по - тънки .Радиаторчето е здаво . Слагах и добавка за спиране на течове в охладителната система но нищо !Как да спра това сълзене че прозорците стават като на аквариум от антифриза които се изпарява !Колата е Браво 1.8.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с радиаторчето на парното
Collapse
X
-
u_bo
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...8782освен това - колега ми сподели, че при него въпросния теч е спрян чрез .. /повече на ЛС/
Коментар
-
u_bo написа:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=208782#208782освен това - колега ми сподели, че при него въпросния теч е спрян чрез .. /повече на ЛС/
Коментар
-
Friend написа:gamma написа:Не че е спрял, ами изобщо не е теклоФиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Това имах в предвид уплътнение - гумичка - О пръстен - все е едно. Вчера сложих по две на тръба и месинговия пръстен. С доста зор прилепнаха даже две от гайките превъртяха в гнездата на радиаторчето но то си е калпава марка. Като налях водата пак сълзеше по капка. За двадесет часа в легена дето подложих нямаше вода ама на тръбичката си беше мокро - пак по една капка. Покарах я днес в жегата загря добре - потече малко и спря :P . Сега вече изстина гледам няма ни теч нито сълзене. Дали от температурата може да са се наместили и уплътнили че не ми се разглобява пак. Колко дни да почакам преди да събирам всичко и да наливам антифриз?
Коментар
-
Сълзи заради някоя п.дераска драскотина на тръбичката, която се е врязала при ваденето преди, така че следвай моите указания:Искарай радиаторчето и наклепай яко гумичките и тръбичките със силикон(но да са сухи преди това), после ги нагниташ и затягаш, така спи за през ноща и на сутринта наливаш антифриз и си на коня.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар