Здравейте колеги изчетох всичко по въпроса за радиаторчето на парното и понеже ми тече реших да го сменя. Стигнах до капака който покрива самото радиаторче и немога да го махна. Разкачил съм пластмасите от двете страни както и винчетата на самия капак но той като гледам е доста голям и някаде към края му който е към педалите се държи с нещо не немога да видя на какво. Дърпах сецах и неще и неще, мърда се но там е като завит но не виждам винт. Моля помогнете.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със свалянето на радиатора на парното на Мареа 1.8
Collapse
X
-
Проблем със свалянето на радиатора на парното на Мареа 1.8
Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ksЕтикети: –
-
Колега, има един болт, който е завит от долу на тази пластмаса. Намира се към края на тази пластмаса, посока към двигателя. Пробвай, с пръст ще го напипаш. Трябва с една къса отвертка да го развиеш. Пипкаво е малко. Първо вземи едно малко огледалце и виж къде точно се намира.Bravo 1.8 16V GT ex.
Fiat Croma 1.9 16V mjet
-
Пробвай да "изкривиш" пластмасата надолу. Няма да се счупи споко. Предполагам, че говориш за това, озветено в червено. Имай предвид, че ще трябва да отчупиш парче от една друга пластмаса, намираща се отгоре. Мястото съм го оградил в синьо. Без да счупиш парчето няма да можеш да извадиш радиаторчето, защото опира.Използвал съм снимка от темата на колегата zgabrovskiAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
u_bo
-
Така, най-накрая го направих. Голям зор видях. Развих го болчето на пластмасата но пак не поиска да излезе и като иа огънах надоло се счупи но голяма работа. След това видях голям проблем с глупавите О пръстени. 2пъти махам тръбите докато го направя но накрая стана. Сега имам друг проблем който немога да разреша. Парно имам само като съм на скорост като съм на място хич го няма. Четох много теми но така и немога да разбера какво става. Значи на радиаторчето както знаете има входяща и изходяща тръба. Като съм на място изходната тръба е гореща а входящата е по студена. Като тръгна входящата се загрява но не колкото изходящата което е доста объркващо. Аз имам газ и си помислих че газаджиите са объркали нещо но поразгледах изпарителия се оказа че е без посока на водата, така че проблема не е и в него. Радиаторчето е ново следователно не е запушено, както и колата е перфектно обезвъздушена. Моля за още малко акъл за да реша и този проблем.Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар