,Днес разговарях с колегата, стигаме до няколко мнения. въздух в системата,збъркан маркуч към радиаторчето вход изход, прецакана водна помпа. Мисля че беше писал че входния маркуч е студен а изходния е топъл, Виж да не са разменени. На единия маркуч на парното трябва да има нещо като тапичка/пробка за обезвъздушаване/. Налей до максимум трябва да е добре загряла и тогава да обезвъздушиш, като не трябва да ти мада под минимума.ако трябва откачи казанчето и го вдигни по на високо с отворена капачка и подаи газ докато излези топло от парното и гледай нали ще излизат мехури от казанчетощом спрат затваряй и се кефи на топлото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Духа студено а колата е загряла?
Collapse
X
-
еми беше на мах даже един от пьрвите пьти беше топла колата и излезе от капачката като я отвих ще погледна пак,но почти 100% имам антифриз до мах>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:еми беше на мах даже един от пьрвите пьти беше топла колата и излезе от капачката като я отвих ще погледна пак,но почти 100% имам антифриз до мах
Коментар
-
Концентрирай се в маркучите на парното. Първата причина входящия да е топъл, а изходящия студен е запушено радиаторче. Ако парното се управлява с кранче (не знам как е на Пунто МК2) и жило, твърде възможно е проблема да е в него или жилото, което го управлява. За гарнитурата - не се притеснявай, че си развил капачката при горещ двигател. Ако е тръгнала, не е от това. Преди да предприемеш интервенция по главата, първо се консултирай със специалист.
Коментар
-
moniii написа:Fiat_Punto11 написа:еми беше на мах даже един от пьрвите пьти беше топла колата и излезе от капачката като я отвих ще погледна пак,но почти 100% имам антифриз до мах
Коментар
-
Напълно подкрепям колегата NAI7. Обезвъздуши я от маркуча на радиаторчето с пробката и долей антифриз и някой да ти подава газчица че да изтика въздуха. Това че се я отворил като е топла капачката на разширителния съд са пълни глупости мога да ти кажа, само да не се засегне колегата. Обезвъздуши я, ако не стане провери водната помпа да не се е прее...а турбината й. Тя е в състава на ангренажа. Ако и там не е значи ще правиш гарнитурка. Наблегни на обезвъздушаването но при топъл двигател. Ако трябва развърти капачката.Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
-
avent написа:Пак правих консулт и установихме че трябва да обезвъздушиш системата от тапичката/пробката на маркуча. Не се притеснявай ако си отворил системата дори и при работещ двигател. Попринцип системата трябва да ти се самообезвъздуши.
Коментар
-
moniii написа:nai7 написа:Аз от тук го обезвъздушавам.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар