Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ОБИЛНО ИЗПОТЯВАНЕ на стъклата на МАРЕА

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Понеже при мен се беше износил червяка на самото моторче и постоянно си бръмчеше без значение дали е вкл./изкл. отварянето на клапата.Оставих отворена самата клапа и изключих захранването на моторчето.Сега нямам работеща клапа но след смяна на радиатора в купето забравих за запотяване на стъклата.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Клапата я оправих временно със стоманен технически конец (тел) . С нея отварям затварям. Иначе си купих от колега от форума моторче което възнамерявам на пролет да сложа. На моето се бяха оронили вътре зъбните колела.
      Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
      Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

kamen_k написа:
        Мале хора и аз съм така много се испотявят тези стъкла.Аз обаче разбрах къде е роблема защото си сменях филтъра реди седмича и проверих клапата.РАБОТИ.Радиатора сигурно е мъчна работа за сваляне.....
        Напротив на фиат браво се сменя много лесно .Само махаш жабката .Преди един ден го смених.За радиаторчето на парното говоря де

Коментар

Привет колеги! Нов съм във форума и имам същия проблем със стъклата. Не исках да пускам отделна тема. Разликата е, че аз съм с Пунто, имам климатик и въпроса ми е дали този поленов филтър е на същото място, както на Мареа и Браво? Направо е ужас нищо не се вижда, само предното стъкло е сухо. Другият ми въпрос е, имам ли и Пунтото такава клапичка под филтъра. Вътре на таблото имам само едно копче до това на климатика и то е за вътрешна циркулация на въздуха, нямам друго, което да вкарва въздуха директно през люковете (нивото на оборудване ми е ELX). Ще Ви бъда благодарен за всеки съвет по въпроса!
          Вчера е минало, днес е подарък, а утре загадка!

Коментар

Кофти работа Днес смених филтъра на климатика, видях отдолу три желюза в които бърках, но не набарах никаква клапичка. Ръката влиза до едно място и не мога да усетя какво има по-надолу. Стъклата пак се потят, но не са мазни ако беше спукано радиаторче трябва да мирише на антифриз и също така нивото му в казанчето да намалява... МОЛЯ , ПОМОГНЕТЕ КОЛЕГИ!
            Вчера е минало, днес е подарък, а утре загадка!

Коментар

Колеги скоро го купих моят фиат но още не съм разбрал как да отварям или затварям "клапа" която вкарава въздух от вън. До копчето за климатика има едно копче което показва че ще завърти въздуха вътре в купето,но не знам дали реално и как клапата е затворена или не.
              Fiat Croma 1.9D 2008 150hp
              Fiat Bravo 1.6 16v 1999

Коментар

Ако копчето свети значи си на позиция вътрешен въздух.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
                  Ако копчето свети значи си на позиция вътрешен въздух.
                  Когато го натисна копчето свети и чувам звук от перка, предполагам е тази която се намира под жабката.Това означава ли че , когато копчето НЕ е натиснато възхухът влиза отвън.Защото парното нещо не ми работи и снощи както си беше студено, хем че се запотяват стъклата хем вкарва студен въздух от вън(студен) :D .А да препоръчате някой който разбира от парно да погледне моето за да знам какво да сменя.
                  Fiat Croma 1.9D 2008 150hp
                  Fiat Bravo 1.6 16v 1999

Коментар

Възможно е клапата да не се движи нищо че чуваш моторчето, най-добре провери дали наистина работи. Върни се назад в темата и ще разбереш как става.
                    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Посети някоя от местните срещи на форума, със сигурност ще има кой да ти обърне внимание.

Коментар

ogi28b написа:
                        Посети някоя от местните срещи на форума, със сигурност ще има кой да ти обърне внимание.
                        Привет на всички.Да не отварям нова тема,реших да пиша тук за следния проблем.Имам Фиат 1.4-Брава и от лятото започна да губи по малко антифриз,но сега зимата е повече.Търсих,гледах-нищо и днес както доливах течност за чистачките и видях да капе от странно място.Пада се отвън от лявата страна,точно срещу волана.Отдолу под капака на лявата чистачка.Някой има ли идея какво е там и какво да правя.Благодаря.

Коментар

смени си капещият мЪркуЧ и готово
                          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

От какво тече? Там има един дренаж на предното стъкло, да не се бъркаш нещо?

Коментар

Здравейте, имам марея седан. Само като вали дъжд, когато е влажно времето или зимно ми се потят стъклата. Въздушния филтър го сменям редовно.Махнал съм клапата на филтъра и с нея и без нея пак се потят.В купето нито мирише на атифриз, нито са ми мазни стъклата. Възможно ли е да е спукано радиаторчето, а да не мирише и да не са ми мазни стъклата?Почистил съм одушника в багажника.Въздушен филтър и поленов. Каква е разликата и къде се намира този поленовия?Какъв е тоя червяк на моторчето?Помогнете.

Коментар

Къде се намира поленовият филтър - пише на първа страница в тази тема. Поне темата прочети, колега, ако не ти се търси с търсчката.

Коментар

Working...
                                X